Hava Durumu

Bursa'da dünyaca ünlü kebapçıya büyük şok: Hayalet masalara servis yapmışlar...

İskender Kebap'ın sahibi Yavuz İskenderoğlu, yıllardır yanında çalışan 12 kişilik personelin şirket içerisinde oluşturdukları organizasyonla firmayı milyonlarca lira zarara uğrattıkları gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2021 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2021 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da dünyaca ünlü kebapçıya büyük şok: Hayalet masalara servis yapmışlar...

İddia edilen nitelikli dolandırıcılık olayı sonrası çok sayıda çalışan ile alakalı tahkikat başlatıldı.

Olayla ilgili inceleme yapan bilirkişinin raporunda firma içerisinde çalışan şef garsonlar, komiler, kasa görevlileri, ocak görevlileri ve muhasebe görevlilerinin içerisinde bulunduğu 12 kişilik oluşumun açılan adisyonları iptal gösterip, birden fazla masaya tek adisyon açıp, ocaktan çıkan binlerce kebaba adisyon dahi açmadan satış yaparak son 5 yılda firmayı 6 milyon lira zarara uğrattıkları iddia edildi.

Çalışanların firmada kullanılan bilgisayara ek program kurup masalara adisyon açılmış gibi gösterdikleri, elde ettikleri kazancı kasaya göndermeyip gün sonunda aralarında pay ettikleri belirlendi.

Raporda bazı garsonların peşin aldıkları ödemeleri de kasaya getirmek yerine ceplerine atarken güvenlik kameraları tarafından görüntülendiklerinden bahsedildi.

Bazı çalışanların kısa süreli aralıklarla Paris ve Roma gibi yerlerde birer haftalık tatil yapıp geceliği 5 bin liraya varan otellerde konakladıkları tespit edildi.

Şirket içerisinde organize çalıştığı iddia 12 kişinin Whatsapp'ta "İskender Konsey" ismiyle kurdukları grupta yaptıkları yazışmaları da çözen bilişim polisleri, şahısların para paylaşımını ve bu paylaşım yüzünden yaptıkları tartışmaları da ortaya çıkardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.