Hava Durumu

Bursa'da engelli kadını otobüse almayan şoföre ceza kesildi!

Bursa'da engelli rampasını açmayıp engelli yolcunun otobüsüne binmesine engel olan özel halk otobüsü sürücüsüne para cezası kesildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2018 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2018 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da engelli kadını otobüse almayan şoföre ceza kesildi!

Olay dün Hürriyet Mahallesi'nde meydana geldi. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne giden B46 numaralı halk otobüsünün şoförü, durakta bekleyen bazı yolcuları alıp, akülü tekerlekli sandalyedeki Necla D.'nin otobüse binmesine izin vermeden duraktan ayrılmıştı. Şoförün ayrıca durağa, park halindeki araç nedeniyle yanaşmadığı ve nizami şekilde durmadığı tespit edildi.

Durakta park halinde bulunan otomobilin sürücüsüne ve özel halk otobüsüne 259'ar TL hatalı park cezası kesildi.

AKTAŞ'TAN AÇIKLAMA

Twitter hesabından konuyla ilgili tepkisini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Hemşerilerimiz bilsin ki gereken yapılmış, asla yanlış yapana müsamaha gösterilmeyecektir" dedi.

ŞOFÖRLERE ÇAĞRI

BURULAŞ'da engelli vatandaşın otobüse alınmamasından dolayı şu açıklamayı yaptı: "Özellikle otobüs duraklarına sürücülerin araçları ile tam ve nizami yanaşarak tüm yolcuları güvenli bir şekilde almaları konusu gerek eğitimlerimizde ve gerekse denetimlerimizde sıklıkla vurgulanmaktadır. Buna karşın bu üzücü hadisede de olduğu gibi otobüsün durağa nizami bir şekilde yanaşmasını önleyebilecek yanlış park edilen diğer araçlar görülmektedir. Bu yanlış parklanmalar hem bu tarz durumların yaşanmasına yol açmakta hem de diğer sürücülerin de sürüş güvenliğini etkilemektedir. Bu ve benzeri üzücü durumların tekrar yaşanmaması için otobüs durakları önüne hatalı parklanmaların yapılmaması için tüm sürücülerin duyarlı olması gerekmektedir."

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.