Hava Durumu

Bursa'da esnaf, başkanlarını tanımıyor

Pastacılar Tatlıcılar Odası için başkan adaylığını açıklayan Fatih Karaman, seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirdikleri esnaf ziyaretlerinde oda başkanını kimsenin tanımadığını ve birçok üyenin seçimden haberi olmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2017 08:59
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2017 08:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da esnaf, başkanlarını tanımıyor

-N. Nuri Yavuz-

Esnaf odalarında seçim yarışı sürüyor. 559 üyeli Bursa Pastacılar Tatlıcılar Süt ve Süt Ürünleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası, 1-8 Ocak tarihlerinde genel kurul gerçekleştirecek. 12 yıldır Necip Daş'ın başkanlık yaptığı oda için Bağdat Hurma Tatlısı markasının üçüncü kuşak temsilcisi Fatih Karama, adaylığını açıkladı. Genç, dinamik bir kadro olarak yola çıktıklarını belirten Karaman, seçim çalışmaları kapsamında birçok oda üyesi esnafı ziyaret ettiklerini belirtirken "Esnaf başkanı tanımıyor. Odayla aidat dışında hiç iletişimi olmamış esnaflar var. Biz üyeye dokunan bir oda istiyoruz" dedi.

HEM TURİZM HEM TİCARET

Odanın şuan esnaftan kopuk olduğunu vurgulayan Karaman, seçildikleri takdirde hem sektöre hareket katacak hem de Bursa'ya katkı sağlayacak projeler gerçekleştireceklerini söyledi. Seçim programından detaylar paylaşan Karaman, "Uludağ, Bursa'nın en önemli markalarından biri. Fakat özellikle yaz sezonunda burayı ziyaret eden turist sayısının sınırlı kaldığını biliyoruz. Biz, hem sektörüme dinamizm katmak hem de Uludağ'ın hem de Bursa markalarının tanıtımı açısından yarışmalar düzenleyeceğiz. Bursa'da dünya birincisi olmuş çok başarılı pasta ustaları var. Bu yarışmalara uluslararası düzeyde katılımcı davet edeceğiz. Hem Uludağ turizmine hem sektörün canlanmasına hem de kentin tanıtımına katkı sağlayacağız" diye konuştu.

ELEMAN SIKINTISI

Yılda en az iki kere üyelerle toplantı gerçekleştireceklerini söyleyen Karaman, "Ekonomik teşviklerin yanında sektörün sorunlarını doğrudan birinci ağızdan dinleyip çözmek için mücadele sergileyeceğiz. Şuan esnaf eleman bulmakta sıkıntı çekiyor ve bu ciddi bir sorun olarak dikkat çekiyor. Biz bu sorunu çözmeye yönelik bir okul açmayı planlıyoruz. Mesleki eğitim veren ve sektöre nitelikli eleman kazandıran bir oda haline gelmek istiyoruz. Ayrıca odamızın internet sitesini üyelerimiz için daha işlevsel hale getireceğiz. Sektörden toplayacağım verilerle internet sitesini bir iş ve işçi bulma merkezi haline getireceğiz. Şuan internet sitesi aktif bile değil" dedi.

AKADEMİK İŞ BİRLİĞİ

Gıdanın insan hayatındaki önemine vurgu yapan Karaman, "Piyasada vatandaşa arz edilen ürünün kalitesini artırmak zorundayız. Bunun için oda olarak bir standart belirleyip kamuoyunu bilgilendiren bültenler yayınlayacağız. Bu noktada Gıda Mühendisleri Odası başta olmak üzere ilgili odalarla iş birliği yapacağız. İşini hakkıyla yapan vergisini ödeyen esnafın zarar görmemesi için merdiven altı üretimin önüne geçmek adına belediyeler ve kolluk kuvvetleriyle birlikte çalışacağız. Öte yandan işini düzgün yapan esnafımızın daha da nitelikli üretim yapması için özel eğitim programları düzenleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARA PASTA

Sosyal projeler de planladıklarını belirten Karaman, "Yetiştirme yurdundaki çocukların özel günlerinde hep yanlarında olacağız. Oda olarak yurtlarda kalan çocuklarımızın doğum günlerini biz kutlayacağız. Bu bizi insani olarak çok heyecanlandırıyor" dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.