Hava Durumu

Bursa'da FETÖ çatı davası üçüncü gününde! Harput'tan flaş açıklama

FETÖ çatı davasının üçüncü gününde savunma yapan Bursa eski Valisi Şahabettin Harput, Orhangazi Üniversitesi'ne tahsis edilen arazinin kendisiyle ilgisi olmadığını belirtip, "Bu konuyla ilgili o dönemde görev yapan Bülent Arınç ile Faruk Çelik'in tanık olarak dinlenmesini talep ediyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2018 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2018 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da FETÖ çatı davası üçüncü gününde! Harput'tan flaş açıklama

Bursa Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında eski Bursa Valisi Şahabettin Harput'un da bulunduğu 60 sanıklı FETÖ çatı davası devam ediyor.

Davanın üçüncü gününde mahkeme başkanı ile FETÖ elebaşı Fettullah Gülen'in yetiştirdiği 6 isimden biri olduğu iddia edilen A.K.T. arasında geçen diyalog damga vurdu. Mahkeme başkanı A.K.T.'ye, 'FETÖ elebaşı Fethullah Gülen tarafından, İzmir Kestane Pazarı'nda vaizlik yaptığı sıralarda yetiştirilen 6 isimden biri ve örgütte üst seviyede yönetici olduğu'na dair iddiayı yöneltti.

A.K.T, "Devletimiz bunu öğrenemeyecek, teyit etmeden buna inanacak kadar aciz mi? Ben 1974 yılından beri risale öğrencisiyim. Hayatımı hayır işlerine adadım. O süre zarfında birçok cemaate üye oldum, inkâr etmiyorum, ama hepsi arasında Gülen cemaatinde uzun süre kaldım. Dönemin şartları göz önünde bulundurulduğu zaman ben de herkes gibi sempati duydum ve kendisiyle görüşmek de istedim. Çünkü o zamanlar herkes istiyordu bunu, fakat beni o yetiştirmedi. Bu iddiaya herkes güler" yanıtını verdi.

"ÇELİK VE ARINÇ DA DİNLENSİN"

Tutuklu yargılanan Bursa eski Valisi Şahabettin Harput ise savunmasında, etkin pişmanlık yasasından yararlanan çok sayıda iş adamının kendisine kumpas kurduğunu iddia etti. Orhangazi Üniversitesi'nin ve Bahar Hastanesi'nin kuruluş süreçlerindeki iddiaları cevaplayan Harput, dönemin bakanları Faruk Çelik ile Bülent Arınç'ın tanık olarak dinlenmesini istedi.

"ÜNİVERSİTE ARAZİSİ..."

Harput, "Dönemin Başbakanı cemaatin Bursa'da bir üniversite açmak istediğini söylemiş. Bunun üzerine Faruk Çelik bana üniversite ile ilgili talimat verdi. Devamında üniversitenin yapılacağı arazi konusunda sıkıntı yaşandı. İddianamede bu arazi kararını benim verdiğim belirtiliyor. Ben arazi konusuna karışmadım, devlet büyüklerimiz hazineye ait araziyi tahsis etti ve karar meclisten geçti. Bu konuyla ilgili o dönemde görev yapan Bülent Arınç ile Faruk Çelik'in tanık olarak dinlenmesini talep ediyorum" şeklinde konuştu.

Yaklaşık 500 sayfalık iddianamede, Şahabettin Harput ve 50 kişi hakkında "silahlı örgüt kurma ve yönetme" suçundan 10 yıldan 15'er yıla, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'a göre de 5 yıldan 10'ar yıla kadar hapis cezası isteniyor. Diğer 9 sanık hakkında ise "silahlı örgüte üye olma" ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'un ilgili maddesine göre ayrı ayrı 5 yıldan 10'ar yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.