Hava Durumu

Bursa'da FETÖ'nün kripto yapılanmasına operasyon! Gözaltılar var

Aralarında Bursa'nın da olduğu 10 ilde, FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) kripto yapılanmasına yönelik soruşturma çerçevesinde haklarında yakalama kararı verilen 21 zanlıdan 9'u gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2018 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2018 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da FETÖ'nün kripto yapılanmasına operasyon! Gözaltılar var

Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından Malatya merkezli Ankara, İstanbul, Bursa, Kars, Erzurum, Diyarbakır, Adana, Hakkari ve İzmir'de operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda haklarında yakalama kararı verilen ve daha önce 2. Ordu Komutanlığında görev yaptıkları öğrenilen biri emekli 4 albay, 2 yarbay, 2 binbaşı, 13 yüzbaşı ve üsteğmenden 9 şüpheli yakalandı.

Yaklaşık bir yıl süren teknik takip ve çalışmanın ardından haklarında yakalama kararı verilen subayların FETÖ/PDY'nin mahrem imamlarıyla irtibatlı oldukları, örgütün sivil imamlarından aldıkları talimatlar doğrultusunda faaliyet gösterdikleri, ankesör ve kontörlü telefonlar ile irtibat kurdukları ve "operasyonel hat" tabir edilen birebir görüşme yaptıkları cep telefonları kullandıkları tespit edildi.

Askeri personelin geçmişte TSK içerisinde önemli görevlerde oldukları aynı zamanda bazılarının deşifre olmamak için TSK'den istifa ederek veya emekliye ayrılarak özel sektörde çalışmaya başladıkları da belirlendi.

Haklarında gözaltı kararı verilen 12 şüphelinin yakalanması için de çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.