Hava Durumu

Bursa'da gayrimenkulün en güvenilir adresi: Realty World Uygar

Sektördeki tecrübesini Realty World kurumsallığıyla taçlandıran Uygar Gayrimenkul, her geçen gün yatırım fırsatlarının arttığı Bursa'da güvenilir ve kazançlı yatırımın adresi olarak öne çıkıyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2017 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2017 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da gayrimenkulün en güvenilir adresi: Realty World Uygar

N.Nuri YAVUZ

Realty World Uygar Gayrimenkul Broker'ları Ayhan Erten ve Uygar Ünal, Türkiye'nin kentleşme sürecinde en hızlı gelişen şehirleri arasında gösterilen Bursa'da gayrimenkul sektörünün de aynı hızla büyüdüğünü ve bu büyümenin yatırımcıya yeni fırsatlar sunduğunu savunuyor.

MARKALAŞMA KURUMSALLAŞMA

Son yıllarda konut sektöründe yaşanan markalaşma sürecinin gayrimenkulde de kurumsallaşma sürecini tetiklediğini vurgulayan Broker Ayhan Erten, "Deprem ülkemizin bir gerçeği. Buradan hareketle özellikle yatırımcının güven hissi ve diğer ekonomik faktörler konut sektöründe markalaşmayı tetikledi. Gayrimenkul sektörü de hem konut sektöründeki markalaşma sürecinden hem de yatırımcının güvenli ve kazançlı yatırım arayışından etkilenerek kurumsallaşma evresine girdi. Biz de bu kurumsallaşma evresinden geçerek bugün yatırımcısına güven veren, kazançlı yatırım fırsatları bulan, alanı ve bölgesinde uzman isimlerle nitelikli hizmet sunabilen bir kabiliyete eriştik" dedi.

EMLAK ACELEYİ SEVMEZ

Tüketici alışkanlıkları gibi yatırımcı tercihlerinin de günden güne değiştiğini belirten Ayhan Erten, "Hepimiz günün şartlarına göre birikimlerimizi en güvenilir yöntemlerle kazançlı kılmanın yolunu arıyoruz ve altın, döviz, borsa ya da forex piyasalarında çeşitli riskleri göze alarak yatırım yapıyoruz. Emlak da bu yatırım alanlarından biri ama diğerlerinden farklı olarak riskleri minimize etmek yatırımcısının elinde. Emlak aceleyi ve kısa vadeli düşünmeyi sevmez. Eğer bir yatırımcı doğru lokasyonu, doğru projeyi, doğru şirketi seçip yatırım yapıyorsa günün sonunda arkasına yaslanıp sabırla parasının değer kazandığını seyredebilir. Bu noktada biz, yatırımcıya doğru tercihler yapması için kent genelinde yaptığımız tarama ve incelemeler neticesinde ortaya çıkan verilerle yardımcı oluyoruz" diye konuştu.

GÜVENİLİR AİLE

Realty World Uygar Gayrimenkul olarak geniş bir ekiple çalıştıklarının altını çizen Erten, "Her sektör için geçerli olan bir kural vardır. Eğer bulunduğunuz sektöre nitelikli insan kazandırabiliyorsanız siz, o sektörün okulu olmuşsunuz demektir. Biz, gayrimenkul sektörüne dürüst, çalışkan ve güvenilir insan kazandırmak için de çalışıyoruz. Ekibimizle sektöre yönelik uzmanlık eğitimleri gerçekleştirmenin, kazançlı yatırımlar bulmanın yanında bir aile olabilmenin de gayreti içindeyiz. Çok şükür ki bugüne kadar bunu başarabildik. Yatırımcı kadar gayrimenkul sektörünün de bugün güvenilir insanlara ihtiyacı var. Ve biz, burada sektörü ve mesleği öğrenen arkadaşlarımızın başarılarıyla da gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

BURSA YATIRIMIN MERKEZİ

Kentleşme, sanayileşme, turizm potansiyeli, tarihi ve coğrafi zenginlikleriyle Bursa'nın yatırımcılara birçok fırsat arz ettiğini belirten Broker Ayhan Erten, "Osmangazi Köprüsü, arsa ve arazi piyasasını doğrudan etkiledi. Özellikle kiralık konut piyasasında kentsel dönüşüm etkisiyle kısa sürede içinde ciddi yükselmeler yaşandı. Haliyle kiraların çarpanları da değişti. Son verilere göre Bursa, 17.9 yıllık amortisman süresiyle büyükşehirler arasında konut yatırımında geri dönüş süresi en kısa olan şehir. Öte yandan Bursa'da hem göç hem de gelir artışının etkisiyle de konuta talep arttı ve fiyatlar yüzde 20 oranında yükseldi. Bu çerçevede Bursa, bir yatırım merkezi olarak doğru tercihler yapan yatırımcı için önemli fırsatlar sunuyor" diye konuştu.

YABANCI YATIRIMCI İLGİSİ

Bursa'nın yatırım fırsatlarının uluslararası düzeyde takip edildiğini vurgulayan Broker Uygar Ünal, "Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Bursa, yabancı yatırımcının en fazla konut aldığı iller arasında yer alıyor. İstanbul ve Antalya'nın ardından üçüncü sırada yer alan Bursa'da bu yılın ilk sekiz ayında 904 konut yabancı alıcı buldu. Özellikle Körfez ülkelerinin Bursa'ya yoğun bir ilgi gösterdiği piyasa tarafından biliniyor. Müşterilerimiz arasında yer alan yatırımcılardan da bildiğimiz üzere genelde metrekareleri büyük markalı konutlar ya da villa tercih ediyorlar. Bursa'ya bu yönde önemli bir potansiyel ilgi var. Biz de bu ilgiyi sıcak tutmak adına girişimlerde bulunuyoruz" dedi.

PROJELERİN ETKİSİ

Bursa'nın yanı sıra Balıkesir, Bilecik, Çanakkale ve Eskişehir'de de arazi ve arsa piyasasını yakından takip ettiklerini ifade eden Uygar Ünal, "Her biri kendi bölgesinde uzmanlaşmış geniş bir ekip olmamız bize Bursa'nın dışına da çıkma fırsatı sunuyor. Bu açından Bursa'nın doğu-batı aksında geliştiğini görerek Güney Marmara Bölgesi'nde yatırım taramaları yapıyoruz. Bursa içinde de özellikle Orhangazi, İznik, Yenişehir, İnegöl, Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde yapılan ve yapılması planlanan projelerin etkisiyle fiyatlar yükseldi. Örneğin, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın TEKNOSAB projesi Karacabey'deki arsa fiyatlarının çok ciddi ölçüde yükselmesini sağladı. Yine Bursa Ticaret Borsası'nın Nilüfer Badırga Mahallesi'ndeki et entegre tesisi projesi de bölgedeki fiyatları yüksek seviyelere taşıdı" diye konuştu.

PORTFÖY ÇEŞİTLİLİĞİ

Realty World Uygar Gayrimenkul olarak güvenli ve kaliteli hizmet anlayışının yanında müşterilerine zengin portföy çeşitliliği sunduklarını belirten Ünal, "Müşterilerimize her türlü ihtiyacına göre geniş bir portföy yelpazesine sahibiz. Danışman kadromuz, müşterilerimizin yatırım tercihlerine yanıt verebilecek gerekli donanıma sahip. İhtiyaç konusu konut, iş yeri, asra ya da araziyi bulmaktan tapu işlemlerine kadar her aşamada müşterilerimizin hizmetindeyiz. Ayrıca hizmet kalitemiz sayesinde kısa sürede önemli bir mesafe kat ettik. Realty World kurumsal yapısı içinde 2016 yılında en iyi gelişim gösteren ofis ödülünü kazandık. Bu ödülü, hizmet kalitemize, ticarette sergilediğimiz güven anlayışımıza ve alanında uzmanlaşma gayreti içinde olan danışmanlarımızın daha iyisini bulma çabasına borçluyuz" dedi.

KONUT ALICILARINA ÖNERİLER

Yatırımlık ev arayışında olanlara dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında uyarılarda bulunan Ünal, "Konut yatırımcısı, brüt ve net metrekarelere dikkat etmeli. Kira çarpanı yani satın alınan evin bedeli brüt kaç aylık kira ile karşılandığını iyi hesaplamalı. Konut alınacak yapının deprem yönetmeliğine uygunluğu öğrenilmeli. Prim yapacak lokasyonlar tercih edilmeli. Yapıdaki şerefiye oranları ölçülmeli ve mümkünse en iyi şerefiyeli konut alınmalı. Konutu satın aldığınız şirketlere de dikkat etmekte fayda var. Yine konutta aidatlara dikkat edilmeli. Yatırımlık konutta uzun vadeli düşünmek kazandırır" dedi. Ünal, oturmak için ev almayı düşünenlere ise "Konutta önce lokasyon gelir. İşinize ve çocuklarınızın okuluna yakınlığı önemlidir. Güneş alması ve temiz havası olan bir bölgede bulunması oturmak için alınan konutların olmazsa olmaz ihtiyacıdır. Yine deprem yönetmeliğine kesinlikle dikkat edilmeli. Konutun yalıtımlı olması, aidatlarının uygun seviyede olması, satın alma yapacağınız şirketin ihtiyaçlarınızı karşılayacak nitelikte olması da diğer dikkat edilmesi gereken hususlardır" tavsiyelerinde bulundu.

ARSA YATIRIMININ PÜF NOKTALARI

Arsa yatırımı yapmayı planlayanlara da seslenen Broker Uygar Ünal, "Arsa yatırımında önce fiyat gelir ve alırken kazanmalısınız. Özellikle kentin gelişim bölgelerindeki arsaları tercih edin. Zemin etütlerine ve taban sağlamlığına dikkat edin. Ulaşım akslarına, resmi kurumlara yakın olması avantajlıdır. Yola cephe arsalar her zaman değerlenir. Uzun vadeli düşünün ve merkezde metrekaresi yüksek arsalardansa gelişim bölgelerinde metrekaresi düşün arsalara yönelin. Arsa yatırımında sürekli fırsatlar vardır. Belediyelerin arsa alacağınız bölgeye ilgili yaptığı imar planlarını inceleyin. Arsa alırken sabırlı olun ve kendinize çok seçenekli bir liste oluşturun. Satın alma aşamasına gelmeden arsaların tapulu olmasına, mümkünse hisseli tapu olmamasına özen gösterin. Çok hisseli tapuda satıcıyı ikna etseniz dahi tapu işlemleri aşamasında pürüzler çıkabiliyor. Arsayı satın aldıktan sonra satmak için de doğru zamanı beklemeniz gerekiyor. Aceleci davranmamak kazandırır" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.