Hava Durumu

Bursa'da gözüne taş atılan at, 2 belediye tarafından ölüme terk edildi: 'Uğraşamayız'

Bursa'da uyuşturucu madde kullanan şahıslar tarafından gözüne taş fırlatılarak yaralanan at, acı içinde ölüme terk edildi. İddiaya göre İl Tarım Müdürlüğü ve belediye yetkilileri topu birbirine atarak, hayvanı tedavi etmeyi reddetti.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2020 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2020 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da gözüne taş atılan at, 2 belediye tarafından ölüme terk edildi: 'Uğraşamayız'

Bursa Doğu Garajı Parkı'nda meydana gelen olay, 'insanlık ölmüş' dedirtti. YeniDönem'e gelen ihbarda, uyuşturucu madde kullanan şahısların, sokakta başıboş gezen bir ata saldırıp, gözüne taş fırlattıkları bildirildi. At acı içinde kıvranırken, olayı gören vatandaşlar, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım Belediyesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı İl Müdürlüğü yetkililerini aradı.

İki belediye görevlisi ve bir veteriner hekim olay yerine geldi. Veteriner hekimin, "Benlik bir durum yok" diyerek olaya müdahale etmediği, belediye görevlilerinin ise olaya tepkisiz kalarak "Uğraşamayız" dedikleri iddia edildi. Atın yetkililer tarafından ölüme terk edilmesi, duruma tanık olan vatandaşları ise isyan ettirdi.

Haberi duyan Hayvan Hakları Federasyonu yetkililerinin, gece 12'de atı tedavi etmek için olay yerine gittiği fakat vinç olmadığı için hayvana müdahale edemedikleri öğrenildi.

Olay yerindeki vatandaş şunları söyledi: "Federasyon yetkilileri belediyeye yeniden telefon etti ancak  'Biz sadece kedi ve köpeklerle ilgilenebiliriz, uygun aracımız yok' yanıtını aldı. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın aranması gerektiğini söylediler. Ama bakanlık yetkilileri de 'Sadece sakat hayvanlara bakabiliriz bu durum belediye ile ilgili' dedi. Sonrasında yeniden belediye ile iletişim kuruldu ama belediye, araç olmadığı için ilgilenemeyeceklerini söyledi." Atın yaralı halde 2 gündür hareketsiz yattığını söyleyen görgü tanığı, su ve yiyecek vererek atı hayatta tutmaya çalıştıklarını belirtti.

Tüm yetkililerin tepkisiz kalması üzerine, ata Yerel Hayvanları Koruma Kurulu Üyesi ve Pati Derneği Yöneticisi Emre Demir sahip çıktı. Kendi imkanları ile vinç kiralayıp, yaralı hayvanı Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hastanesi'ne götürmek üzere teslim aldılar.

Olay sosyal medyada da büyük tepki yarattı. Paylaşımlardan bazıları:

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.