Hava Durumu

Bursa'da güvenlik timleri sokağa çıkıyor!

Bursa'da 10 yıl önce kurulan fakat son 1,5 yıldır faaliyette olmayan güven timleri yeniden harekete geçiyor. Bundan böyle 60 sivil polis sokaklarda halkın güvenliğini sağlamak için iş başında olacak.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2017 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2017 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da güvenlik timleri sokağa çıkıyor!

Bursa'da 60 sivil polis, Emniyet Müdürü Osman Ak dönemiyle birlikte yeniden görev başına getiriliyor. Halkın yoğun olarak yaşadığı yerlerde meydana gelen olaylarda anında müdahale edebilen güven timleri yeniden göreve başlıyor. Sivil asayiş polisleri, sokaklarda seyyar satısı, kestaneci, simitçi, temizlikçi gibi görünüp asayişi sağlamada yardımcı olacak. Yakın zamanda 250 gece bekçisi de devriye görevine başlayacak.

Özellikle suç oranlarının yüksek olduğu yerlerde, AVM'lerde, meydanlarda ve parklarda değişik kılıklarla asayişi sağlayacak olan güvenlik timleri, birbirleriyle koordine halinde olacak. Öte yandan Bursa'ya ilk etapta 250 bekçi alınacak. İkili devriye halinde silahlı görev yapacak bekçiler 2 aylık kursa tabi tutulacak. Bekçilik müracatları için kaymakamlara başvurulması gerekiyor. Osmangazi'de 110, Yıldırım'da 90, Nilüfer'de 50 bekçi görev yapacak.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.