Hava Durumu

Bursa'da halk otobüsü şoförleri kaçak yolculardan şikayetçi

Halk otobüsü şoförleri, orta ve arka kapıdan binen bazı yolcuların Bukart okutmadığını, bu nedenle sıkıntıya düştüklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2017 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2017 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da halk otobüsü şoförleri kaçak yolculardan şikayetçi

Bursa'da her gün yüzlerce yolcu taşıyan halk otobüsü şoförleri kaçak yolculardan dertli... Sabah ve akşam yoğunluğunu fırsat bilen bazı yolcular kart basmayınca şoförler de zor durumda kalıyor. Otobüs şoförlerinin, 'Okula ya da işe geç kalmasın' diye orta ve arka kapıdan aldıkları yolcuların bir bölümünün Bukart okutmaması diğer yolcuların da tepkisine neden oluyor.

Bursa toplu ulaşımında 830 halk otobüsü hizmet veriyor. Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası'na ait 300 otobüs şehrin batısında, 55 otobüs şehrin doğusunda toplam 82 hatta hizmet veriyor. Burulaş'ın belirlediği kriterlere uymayan 21 araç ise hattan çekilmiş durumda.

Hem özel halk otobüslerinin hem de Burulaş'a ait otobüslerin şoförleri, yoğunluğun yaşandığı saatlerde vatandaşların mağdur olmaması için büyük gayret gösteriyor. Özellikle sabah saatlerinde bazı otobüslerde boş yer bulmak neredeyse mümkün olmuyor. İşlerine ya da okullarına geç kalmasınlar diye otobüs dolu olsa da orta ve arka kapıdan yolcu alan şoförler suiistimal edilmekten şikayetçi. Şoförler otobüs dolu olduğu için yolcu almayınca da şikayet edildiklerini belirtiyor.

Bukart basmayan yolcuların büyük sıkıntı oluşturduğunu belirten Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Sadi Eren, "Sadece Kasım ayında şehrin batısında 3 milyon 971 bin yolcu taşıdık. Tam 519 bin 406 yolcuyu ise ücretsiz taşıdık. Şehrin doğusunda hizmet veren araçlarla birlikte yolcu sayımız 4 milyon 700 bini, ücretsiz taşıdığımız kişi sayısı ise 679 bini geçiyor. Otobüs şoförlerimizin mağdur olmasınlar diyerek tamamen dolu araca orta ve arka kapıdan aldığı yolcuların büyük bölümü kart okutmuyor. Özellikle bu kış aylarında, insanlar yolda mahsur kalmasın, üşümesin istiyoruz. Yaptığımız tüm uyarılara rağmen yolcular maalesef arka tarafa ilerlememekte ısrar ediyor. Biz de arkadaki boş yerlere binmeleri için arka ve orta kapıyı açıyoruz. Ancak bu davranışımız suistimal ediliyor. Yolcuların bir bölümü elden ele Bukart'ları uzatırken bazı yolcular kart okutmamayı tercih ediyor. Bu uyanıklık değil, hak yemektir. İnsanların bizi enayi yerine koymasına üzülüyoruz" dedi.

DURAKTA DURMAYAN YANDI!

Otobüslerdeki validatör sistemiyle araçtaki yolcu sayısının, doluluk oranının ve hızının net olarak ölçüldüğünü dile getiren Sadi Eren, şöyle devam etti: "Belediye otobüsü boş olmasına rağmen durakta durmuyorsa şoföre 229 lira ceza yazılıyor. Ayrıca odamızın da yaptırımı söz konusu. Vatandaşın şikâyetini hemen araştırıyoruz, boş yer olmasına rağmen yolcu almayan araçların sürücülerine gerekli işlem yapılıyor."

EN YOĞUN 3 HAT

Sadi Eren, kaçak yolcuların B24, 6F ve 44B gibi hatlarda yoğun olarak görüldüğünü kaydetti. Özel halk otobüsü şoförü İ.S. ise "Sırf insanlar mağdur olmasın diye kendimizi sıkıntıya sokuyoruz. Odamız bize arka kapıyı açmamamız gerektiğini söylüyor; ancak insaniyetimize yenik düşüyoruz. Orta ve arka kapıdan binen 10 kişiden sadece 3'ü bilet gönderiyor" diye konuştu. A.B. isimli vatandaş da kaçak yolcu krizine şahitlik ettiğini dile getirip, "Çoğu zaman biz uyarıyoruz öyle kart gönderiyorlar. Bu çok üzücü. Arka kapıdan binenlerin birçoğu kartlarını okutmuyor, uyarmamıza rağmen duymuyorum numarasına yatıyorlar" dedi.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.