Hava Durumu

Bursa'da hamam faciası! Yakalama kararı çıkartıldı...

Bursa'nın Kestel ilçesinde hamama giden aralarında doktorun da bulunduğu 4 kişi karbonmonoksit gazından zehirlendi. Yaşanan faciada hastaneye kaldırılan 4 kişiden 1'i hayatını kaybederken, diğer üçünün yaşam savaşı verdiği belirtildi. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında hamam sahibi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2018 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2018 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da hamam faciası! Yakalama kararı çıkartıldı...

Edinilen bilgiye göre Kestel ilçesi Vani Mehmet Mahallesinde sabah saatlerinde Kestel Tarihi Şifa Hamamı'da giden aralarında bir operatör doktorun da bulunduğu 4 kişi kurnaların bulunduğu hamamın iç kesiminde yıkanmaya başladı.

Hamamda suyu ve içerisini ısıtmak için yakılan kazandan lodosun etkisiyle geri gelip içeriye yayılan karbonmonoksit gazı 4 kişiyi zehirledi. baygın halde bulunan Dr. Osman Onay, Harun Atalay, Ahmet Faruk Doğan ve Habip Doğan isimli vatandaşlar olay yerine gelen 112 ambulanslarıyla Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kestel'de esnaf olduğu öğrenilen Habip Doğan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Dr. Osman Onay'ın da durumunun ciddi olduğu öğrenildi. Doğan'ın cesedi otopsi için Adli Tıp Morguna gönderildi. Hamamda inceleme başlatan polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor. 

11 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN DİKKATİ SAYESİNDE...

Bu arada, hamama gelen Habip Doğan, Osman Onay, Harun Atalay'ın kese yaptırmak için iç kısıma geçtiği, daha sonra kese yapmak için buraya gelen işletmeci Ahmet Furkan Doğan'ın hareketsiz yatan müşterilerinin uyuduğunu düşündüğü ve bir süre sonra kendisinin de baygınlık geçirdiği öğrenildi. Hamamda bulunan Doğan'ın 11 yaşındaki kardeşinin içeridekileri hareketsiz görünce dışarı çıkıp çevredeki esnaftan yardım istediği, böylece karbonmonoksit gazından etkilenenlerin sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

MOBİLYA ATIKLARI...

Olayın ardından hamamda polis tarafından yapılan incelemede ise su ısıtmak için kullanılan kazanda mobilya atıklarının yakıldığı belirlendi. Hamam geçici süre kapatıldı.

'TEMENNİMİZ...'

Kestel İlçe Kaymakamı Ahmet Karakaya, "Şu anda gaz zehirlenmesi olarak görülüyor ama sebepler araştırılıyor. Yaralı olan vatandaşlarımızı kurtarmak için doktorlar gereken müdahaleyi yapıyor. Temennimiz onların sağlığına hemen kavuşması. Vefat eden kişinin ailesine de baş sağlığı diliyorum. Emniyet güçlerimiz gerekli olan incelemelerine devam ediyor. Doktorun durumu ciddi. Onun da tedavisi sürüyor" diye konuştu. 

HAMAM SAHİBİ GÖZALTINA ALINDI

Olay sonrası Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, hastanede tedavisi devam eden Ahmet Furkan Doğan'ın babası olan hamamın sahibi O. Doğan hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Kestel Emniyet Müdürlüğü ekipleri hamamın sahibini gözaltına alarak emniyete götürdü.

Bursa'da masa, sandalye ve stant kiralama işi yapanlar dikkat! İhale tarihi belli oldu...

Bursa'da bahçeli ev meraklılarına... Bu fırsatı kaçırmayın

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.