Hava Durumu

Bursa'da heyelanzedeler çözüm bekliyor!

Bursa'nın Mollaarap Mahallesinde meydana gelen heyelanda evleri zarar gören vatandaşlar, kalıcı çözüm için devlete çağrı yaptı.  Okula giden çocuklarının olduğunu belirten mahalle sakinleri, "Yarı yıl tatili bitiyor. Biz çok zor durumda kalacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2018 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2018 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da heyelanzedeler çözüm bekliyor!

Uludağ'ın doğu yamaçlarındaki Mollaarap mahallesinde yaşanan toprak kayması sonrası evleri zarar gören ve riskli durumda olan 82 aile tahliye edildi. Bazı vatandaşların evlerinden çıkmak istememesi üzerine, gerekirse polis marifetiyle vatandaşların evlerinden çıkartılacağı açıklandı. Evlerinden çıkartılan mahalleli, otellere ve misafirhanelere yerleştirildi. Kiraya çıkmak isteyenlere 6 ay kira yardımı yapılacağı belirtildi. Kiraya çıkan mahalleli ise, yapılacak 6 aylık kira yardımının 2 aya düşürüldüğünü ve belirsizliğin hakim olduğunu belirterek, devletten kendilerine kalıcı bir çözüm bulmasını istedi.

ÇARPICI İDDİA: BİR GECEDEN FAZLA KALAMIYORUZ

Okula giden çocuklarının olduğunu belirten mahalle sakinleri, "Yarı yıl tatili bitiyor. Biz çok zor durumda kalacağız, bu duruma kalıcı bir çözüm bulunsun" diye konuştu. Öte yandan otellere yerleştirilen bazı mahalle sakinleri bir geceden fazla konaklatılmadıklarını iddia etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.