Hava Durumu

Bursa'da ilk kez denendi! Üretici mutlu

Bursa'da üreticilerin ilk kez ektikleri, yüksek rekoltesiyle dikkat çeken çerçeveli cinsi kabak çekirdeğinin hasadına başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2017 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2017 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da ilk kez denendi! Üretici mutlu

Kabak çekirdeği üreticisi Mahmut Çevik, "Çerçeveli denilen bir cinsi ilk defa Yenişehir'de deniyoruz. Şu anda hasattayız ve güzel bir rekolte çıkacağına inanıyoruz. Güzel bir ürün; yemesi lezzetli ve oldukça güzel. 4,5 Dönüm kadar bir alanda ilk kez çerçeveli kabak çekirdeği ektik. Dönümünden 800 kilo kadar en yüksek rekolte almayı hedefliyoruz. Bu cinsin piyasada 15 liraya kadar alıcısı bulunuyor. Bu ürünün özelliği Türkiye'de melezleme yapılarak elde edilen bir ürün olması sebebiyle Marmara ve Trakya bölgesi için denenmiş bizden başka eken duymadık. Bu cinsi ektiğimiz için çok memnunuz" diye konuştu.

RANDIMAN ALAMADIKLARI SÖYLENİYOR

Bölgede diğer üreticilerin hanım tırnağı ve ürgüp sivrisi cinsi kabak çekirdeği ektiklerini söyleyen Mahmut Çevik, "Bu ürünleri ekenlerin randıman alamadıkları için bu işi terk ettiklerini biliyorum. Çerçeveli kabak çekirdeği harika bir ürün. Taneli ve gelişimi çok güzel. Hastalıklara rutubetli ve nemli havalara karşı dirençli bir ürün herkese tavsiye ediyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.