Hava Durumu

Bursa'da imar barışı fırsatçısına şok! Belediye gözünün yaşına bakmadı...

Bursa'da imar barışı uygulamasından yararlanmak için yanlış tarih veren şahsın oyunu, Osmangazi Belediyesi'ne takıldı. Tutanaklarda imar barışı kapsamında olmadığı belirlenen şahsın evi, yıkım ekibi tarafından yerle bir edildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2018 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2018 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da imar barışı fırsatçısına şok! Belediye gözünün yaşına bakmadı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde hayata geçirilen imar barışı uygulaması milyonlarca kaçak yapıya resmiyet kazandırırken, fırsatçıların çalışmalarını da hızlandırdı. Bazı fırsatçılar, kaçak inşaatlarını 2017 yılı içinde yapılmış gibi gösterip uygulamadan yararlanmak istese de Osmangazi Belediyesi bunlara geçit vermiyor.

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi almak adına başvuruda bulunan Aksungur Mahallesi'ndeki bir kaçak evin sahibinin yanlış tarih oyunu ise Osmangazi Belediyesi'ne takıldı.

Kaçak evin sahibinin imar barışından faydalanabilmek için inşaatı 31 Aralık 2017 yılından önce yapmış gibi göstererek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne yapı kayıt belgesi için müracaatta bulunduğu, ancak belediye tutanaklarında binaların imar barışı dışında kalan 2018 yılı içerisinde yapıldığı tespit edildi.

Osmangazi Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Aksungur Mahallesi'ndeki kaçak evi iş makinesi ile yıkarak yerle bir etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.