Hava Durumu

Bursa'da işçiler meydanlara indi: 'Size Türkiye'yi dar ederiz'

Bursa'da Türk Metal Sendikası üyeleri, Kestel'de faaliyet gösteren 'BodoBode-Doğrusan Otomotiv'de sendikal mücadeleleri nedeniyle işten çıkartılan arkadaşlarına destek olmak için, fabrika önünde eylem yaptı. Mitingde konuşma yapan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, "Bizi hafife almayın, size Bursa'yı değil Türkiye'yi dar ederiz" ifadelerini kullandı. Kavlak, Man ve Mercedes işçilerinin, BodoBode işçilerine destek olmak için yarın iş bırakacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2020 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2020 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da işçiler meydanlara indi: 'Size Türkiye'yi dar ederiz'

N. Nuri YAVUZ

Otomotiv yan sanayi üretimi yapan Kestel'deki 'BodoBode-Doğrusan Otomotiv'de çalışan işçiler, geçen yıl başlayan sendikal örgütlenme çalışmaları nedeniyle birçok arkadaşlarının işten çıkarıldığı ve mobbinge uğradıklarını savunarak 10 Şubat günü üretimi durdurdu.

Şalter indirip greve giden işçiler, fabrika önünde işvereni protesto etti. 9. gününe giren eylemde tazminatsız işten çıkartılan 100'ü aşkın kişi,  bazı geceleri fabrika önünde geçirdi.

DESTEK MİTİNGİ

Bugün de Türk Metal Sendikası üyeleri, fabrika önünde toplandı. Fabrika yönetimini düdükle, türkülerle protesto eden, Türk Metal nerede, biz oradayız', 'Yaşasın onurlu mücadelemiz',  'BodoBode  işçisi yalnız değildir' şeklide slogan atan kalabalık, işten çıkartılan arkadaşlarına destek gösterisinde bulundu.

Size Bursa'yı değil Türkiye'yi dar ederiz

Mitingde konuşma yapan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, "Bizi hafife almayın, size Bursa'yı değil Türkiye'yi dar ederiz. Ya arkadaşlarımızı işe geri alırsınız ya da bu isin bedelini ödersiniz. Bu yaptığınız hukuksuzluktur. Ey BodoBode patronu burası muz cumhuriyeti mi? Ya hukuka uyarsın ya da Türk metal bunu size öğretecek" ifadelerini kullandı. 

Kavlak, Man ve Mercedes işçilerinin, BodoBode işçilerine destek olmak için yarın iş bırakacağını duyurdu.

MÜZAKERE BAŞLADI

Öte yandan Kavlak, fabrika yönetimi tarafından kendisine iletilen görüşme teklifini kabul etti.

İşveren ve Kavlak'ın, işçilerin durumu için müzakereye başladığı bildirildi.

KIYIM 2019'DA BAŞLAMIŞTI

Türk Metal Sendikası Tofaş Şubesi'nin teşkilatlanma çalışması yürüttüğü ve Kasım 2019'da toplu sözleşme yetkisi aldığı fabrikada geçen yıl aralık ayında da sendikal hak arayışı içinde olan 11 işçi, çeşitli nedenlerle işten çıkarılmıştı. Ayrıca söz konusu firma, sendikanın aldığı yetki belgesine itiraz etmişti. İşçilerin itirazı ve işe iade davası açacağı daha önce de gündeme gelmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.