Hava Durumu

Bursa'da isyan büyük! '35 yaşı geçtiniz diye çürümeye terk ettiler'

KPSS'deki FETÖ hırsızlığından dolayı yıllardır hukuk mücadelesi veren mağdurların oluşturduğu Kamu İstihdam Mağduriyetleri ve Dayanışma Platformu, ÖSYM'ye dava açtı. Sözcü Kenan Akbulut, bu mağduriyetin üstüne bir de 35 yaş sınırına takıldıklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2019 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2019 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da isyan büyük! '35 yaşı geçtiniz diye çürümeye terk ettiler'

Kamu İstihdam Mağduriyetleri ve Dayanışma Platformu tarafından Bursa 1. İdare Mahkemesine geçtiğimiz günlerde dava açıldı.

FETÖ terör örgütünün kamu memur alım sınavlarında yaptığı usulsüzlüklerin zirveye ulaştığını söyleyen Kamu İstihdam Mağduriyetleri ve Dayanışma Platformu sözcüsü Kenan Akbulut, yıllarca hakkı yenen gençlerin şimdi de 35 yaş sınırına takıldıklarını dile getirdi. Akbulut, "28 Şubat mağdurlarına 2011 yılında eğitimlerini tamamlama hakkı verildi. Fakat bu sefer de kanunî düzenleme ile 35 yaş meselesi ortaya çıktı. Sadece engelin adı değişti. Mücadeleler ile uğraşanlar artık 20'li yaşlarda değil, 40'larına yaklaştılar. 28 Şubat zamanında kendini geliştiremezsin deniliyordu, bu defa da yaşından dolayı milletine ve devletine fayda sağlayamazsın deniliyor. Bugün ben kendimi geliştirdim, şimdi vatanıma, milletime hizmet yolunda kamusal hizmet üretmek istiyorum. Hakim olmak, savcı olmak, müfettiş olmak, kaymakam olmak istiyorum diye çırpınan bu kişileri 35 yaşı geçtiniz diye çürümeye terk etmek hangi vicdana sığabilir? Biz eğitim haklarımızın elimizden alınmasını mı istedik? Elimizde değil ki geçti gitti bizden çalınan yıllarımız. Eğitim hakkını tüm mağduriyetleri giderecek şekilde teslim eden siyasi irademiz hala ülkemizin yönetiminde söz sahibi iken yalvarıyor ve rica ediyoruz, kamu hizmetine girme mağduriyetini de gidererek devlet millet bütünleşmesinin de önünü açacak bu adımı atınız. 2023, 2053, 2071 hedeflerine âtıl beşerî sermaye bırakmadan daha sağlam adımlarla yürüyelim" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.