Hava Durumu

Bursa'da isyan var! 'Sözleşmeli kölelik son bulsun'

Türk Eğitim Sen 1 No'lu Bursa Şube Başkanı Metin Öksüz ile 2 No'lu Şube Başkanı Fatih Gümüş, 2018-2019 eğitim-öğretim yılının 1. Dönemi'nin son ermesine yönelik 'Dönem Bitti Öğretmenin Çilesi Bitmedi' basın açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2019 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2019 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da isyan var! 'Sözleşmeli kölelik son bulsun'

Birinci dönemin bugün sona ereceğini hatırlatan sendika başkanları, 'Milli eğitim camiası açısından yine kargaşa ve belirsizlik dolu bir dönemin daha sonuna geliyoruz' dedi. Eğitimde birçok sorunun çözüm beklediğinin vurgulandığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Türk Eğitim-Sen olarak Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarılmasını istiyoruz. MEB bu konuda bir an önce adım atmalıdır. Tabi bu kanun çıkarılırken kazanılmış haklarımıza dokunulmadan gerekli düzenlemeler yapılmalıdır."

ÖĞRETMENLERE ŞİDDET

"Öğretmenlere yönelik şiddet ile ilgili gerekli tedbirlerin alınmamasından dolayı şiddet olayları sürmektedir. Öğretmenler en çok veli ve öğrenciler tarafından şiddete uğrarken, büyük bölümü şikâyetçi bile olamamaktadır."

3600 EK GÖSTERGE

"Öğretmenlerimizin taleplerinden birisi de ek göstergelerinin 3600'e çıkarılması sözünün yerine getirilmesidir. Hükumetin ve diğer siyasi partilerin de Seçim vaatleri arasında yer alan, seçimden sonra ise bizzat Sayın Cumhurbaşkanımızın sözü olan olan 3600 ek gösterge, emekliliği teşvik edecek ve yeni atamalara yer açılmasını sağlayacak bir uygulama olacaktır. Hükumet tarafından açıklanan Yüz Günlük Eylem Planında da yerini alan ek gösterge sözünün yerine getirilmesini ve bu konudaki yasal düzenlemelerin bir an önce yapılmasını bekliyoruz."

SÖZLEŞMELİ KÖLELİK SON BULMALI

"Sözleşmeli olarak atanmış öğretmenlerin tayin hakkının olmaması eşlerinden, çocuklarından ayrı yaşamalarına neden olmaktadır. Vizyon belgesinde sözleşmeli öğretmenliğin süresinin kısaltılacağı da belirtilse, çakılı kadro ile çalıştırılmaları bu soruna merhem olmayacaktır. Talebimiz sözleşmeli öğretmenliğin tamamen kaldırılmasıdır. Bu yapılana kadar da tüm sözleşmeli öğretmenlere tayin hakkı verilmelidir."

TÜM ÖĞRETMENLER KADROLU OLSUN

"Hiç kimse ve hiçbir grubun doymaz iştahını tatmin etme kaygısına düşmeden, eğitim çalışanlarının ayrıştırılmayacağı ve devlete güvenin yeniden sağlanacağı adil bir sınav sistemi ile ve sadece KPSS puan üstünlüğüne göre kadrolu olarak atama yapılmalıdır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.