Hava Durumu

Bursa'da jandarma o haberler üzerine harekete geçti

Son zamanlarda meydana gelen öğrenci servislerindeki olaylar nedeniyle Bursa'nın Yenişehir ilçesinde, jandarma tarafından okul servisi sürücülerine eğitim verildi.  

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2017 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2017 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da jandarma o haberler üzerine harekete geçti

Yenişehir İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ekipleri 269 No'lu Yenişehir Yeşilkent Servis Kooperatifi idari binasında okul servisi sürücülerine eğitim verdi. Pazartesi günü 2017-2018 yılı eğitim ve öğretim yılının başlaması sebebiyle öğrencileri taşıyan servis sürücülerini jandarma bilgilendirdi. Son yıllarda meydana gelen kazaların örnek olarak anlatıldığı toplantıda, öğrenci indirme ve bindirme hususlarında yapılması gerekenlere dikkat çekildi. Servislerde bulunması gereken donanımlar ve trafik kurallarına uyulması gerektiği yönünde de bilgilendirme yapıldı.

Son zamanlarda meydana gelen servis ihmalleri velileri endişelendiriyor. İstanbul'da 7 Eylül Perşembe günü, meydana gelen olayda  Ecrin Lena Şen adlı öğrenci servis aracında unutuldu. Serviste uyuyan minik Ecrin uyandığında kimseyi bulamayınca camları yumruklamaya başladı. Olayı farkeden bir şahıs sayesinde Ecrin araçtan çıkarıldı. Ecrin'in eve geldiğinde başına gelenleri anlatması üzerine, anne Figen Şen savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İzmir'de meydana gelen başka bir olayda ise sabah saatlerinde evinden alınan 3 yaşındaki Alperen Sakin, her zaman olduğu gibi servis aracıyla okula geldi. Araçta unutulan Alperen, saatler sonra baygın halde bulundu. Hastane yönetimi tarafından hastaneye götürülen çocuk hayatını kaybetti.

Yine İstanbul'da içinde öğrenci olduğu iddia edilen okul servisi trafikte seyir halinde iken kapısı açık şekilde devam etti. Öğrencilerin hayatını hiçe sayan bu görüntüler diğer şoförleri hayrete düşürdü.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.