Hava Durumu

Bursa'da kamu araçlarına ücretsiz dezenfeksiyon: 'Devletimizin yanındayız'

Bursa'da bir firma, valilik, emniyet, jandarma gibi devlet kurumlarına ait araçlara yönelik 'ücretsiz dezenfeksiyon' uygulamasını hayata geçirdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2020 18:44
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2020 18:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da kamu araçlarına ücretsiz dezenfeksiyon: 'Devletimizin yanındayız'

İsmail ARSLAN

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve birçok ülkeye yayılan yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) topyekün mücadele tüm hızıyla sürüyor. Dünya genelinde Kovid-19 bulaşan kişi sayısı 900 bine yaklaşırken; ülkeler, virüsün yayılma hızını azaltmak için sıkı tedbirler alıyor.

Türkiye de salgınının etkilerini azaltmak için çok sayıda önlem aldı. Öte yandan 7'den 70'ye herkes, söz konusu mücadeleye destek olmak için var gücüyle çalışıyor.

Bu kapsamda, İzmir yolu üzerinde faaliyet gösteren Sonax Diamond Otomotiv, devlet araçlarına ücretsiz dezenfeksiyon yapmaya başladı.

Firma sahibi Aşkın Kalaycı, devletin salgına karşı verdiği mücadeleye katkı sağlamak için söz konusu uygulamayı hayata geçirdiklerini söyledi. Araçlara baştan aşağı dezenfeksiyon işlemi yapıldığını belirten Kalaycı, uygulama yapılırken "sosyal mesafe" kuralına da harfiyen uyulduğunu vurguladı.

Virüslerin araç içlerindeki plastik aksam ve kumaşlarda bulunabileceğine işaret eden Kalaycı, "Zor bir süreçten geçiyoruz. şirket olarak 'bu sürece nasıl katkı verebiliriz' diye düşündük ve valilik, emniyet, jandarma gibi devlet araçlarına yönelik ücretsiz dezenfeksiyon uygulamasında karar kıldık. Şehrimizde devlete ait yaklaşık bin 200 araç bulunuyor. Günde 50 araç dezenfekte ediyoruz. Bir an önce hayatın normale dönmesi için elimizi taşın altına koyduk. Krizi fırsata çevirenlere inat devletimizin yanındayız" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.