Hava Durumu

Bursa'da kamyoncu esnafı yol kapattı

Bursa'da ana arterlerdeki trafik yükünü hafifletmek için TIR ve Kamyon sürücülerine gündüz saatlerinde getirilen zaman sınırlaması, esnafı isyan ettirdi.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2018 18:54
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2018 18:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da kamyoncu esnafı yol kapattı

Bursa Kamyoncular ve Kamyonetçiler Odası'na üye esnaf, akşam saatlerinde Otosansit Kavşağı'nda Bursa-Ankara karayolu gidiş istikametini trafiğe kapattı. TIR ve kamyon sürücülerine getirilen zaman sınırlamasına ve denetimlerle birlikte kesilen para cezalarına tepki gösteren esnafın eylemine, çok sayıda sürücü destek verdi. Yolun her iki şeridinde de trafik akışının durduğu eylem sırasında, dert yanan esnaf, "Benzer zaman sınırlamalar geçmişte de uygulandı. Ama bu yasak kapsamına eski adıyla Bursa Çevre Yolu dahil değildi. Son kararda ise Çevre Yolu, yani 11 Eylül Bulvarı da yasak kapsamına alındı. Ödediğimiz cezalar bir yana elimiz kolumuz bağlandı" dediler.

DESTEK VE ANLAYIŞ BEKLİYORUZ

11 Eylül Bulvarı'nın yasak kapsamından çıkartılmasını talep eden kamyoncu esnafı şunları kaydetti: "Bursa trafiğinde gelinen duruma biz sebebiyet vermedik. Yerel yönetimlerin yanlış uygulamaları, hepsinden önemlisi yeterince alternatif yol üretememesinin günahını bize fatura etmeleri ne kadar doğru. Kamyonlarımız bizim ekmek teknemiz. Aç mı kalalım? İnşaat ve tekstil sektöründe taşımacılık yapan nakliyeci arkadaşlarımız kamyonlarının masraflarını bile çıkaramıyor. Bursa Valimiz Sayın İzzettin Küçük'ten destek ve anlayış bekliyoruz. Bizim için çevre yolunun yasak kapsamından çıkartılması yeterli olacak."   

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.