Hava Durumu

Bursa'da katliam gibi kaza! 4 kişi hayatını kaybetti

Bursa'da otoyolda makas atarak ilerleyen iki lüks araçtan biri kontrolden çıkarak seyir halindeki servis midibüsüne ve ardından yol kenarındaki bir ağaca çarptı. Çarpmanın etkisiyle midibüs makas atan diğer aracın üzerine devrildi. Kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi ise yaralandı. Fabrika, üretime bir gün verdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2017 01:24
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2017 01:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da katliam gibi kaza! 4 kişi hayatını kaybetti

Kaza Nilüfer ilçesi Mudanya Yolu olarak bilinen Sanayi Caddesi üzerinde gece saat 00.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre otoyolda makas atarak ilerleyen 2 lüks araçtan biri, kontrolünü kaybederek otoyolda seyreden ve işçileri taşıyan servis midibüsüne çarptı. Araç daha sonra yol kenarındaki bir ağaca çarparak durabildi. Çarpışmanın etkisiyle kontrolden çıkan midibüs ise diğer lüks aracın üzerine devrildi. İşçi servisi, altına aldığı araç ile bir müddet sürüklenirken, midibüste bulunan işçilerden bazıları yola savruldu.

Kaza sonrası olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Kazada ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybederken 11 kişi de yaralandı. Yaralanan ve ambulanslarla kentteki bazı hastanelere kaldırılan 11 kişiden birinin hayati tehlikesi bulunduğu öğrenildi.

KORKUNÇ DETAYLAR

Kazanın görgü tanıklarından İsmail Soner, "Biz kazayı görür görmez yardım etmek için koştuk, işçiler aracın altında sıkışmıştı ve ölüyoruz diye bağırıyorlardı. Biz sıkışan işçileri kurtaramayacağımızı anlayınca, ambulans geliyor biraz sabredin diye teselli etmeye çalıştık fakat 3 işçi olay yerinde hayatını kaybetti. Siyah araç yolda makas atarak ilerliyordu, kontrolünü kaybederek önce işçileri taşıyan servise çarptı sonra ağaca saplandı. Servis yan yatarak beyaz aracı altına aldı." ifadelerini kullandı.

ALKOL ŞİŞESİ BULUNDU

Kaza yerine gelen Olay Yeri İnceleme ekipleri yaptıkları çalışmada servis aracına çarparak devrilmesine sebep olan siyah aracın şoför bölmesinde alkol şişeleri buldu. Olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısının incelemelerinin ardından, vefat eden şahıslar Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

İSİMLER BELLİ OLDU

Kazada, midibüsteki işçilerden Hakan Şibay (43), Mesut Güney (41) ve Akın Demirkan (41) ile 16 SJT 66 plakalı araçta bulunan Neslihan Namlucuoğlu (31) hayatını kaybetti.

FABRİKADAN AÇIKLAMA GELDİ

Yaşanan kazanın ardından Oyak Renault'tan da bir açıklama geldi.  "Hayatını kaybeden ve yaralanan arkadaşlarımızın ailelerine her türlü destek verilmekte olup, yaralanan arkadaşlarımızın tedavi süreçleri yakından takip edilmektedir" denilen açıklamada, "Diğer taraftan kazanın nedenine ilişkin araştırma adli makamlar tarafından devam etmektedir. Bu acı kaza sonrası fabrikamızda üretime 1 günlük ara verilmiştir" ifadeleri yer aldı.

 

CENAZE TARİHLERİ

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.