Hava Durumu

Bursa'da kayıp genç kız için korkunç iddia! 'Tecavüz edip uçurumdan attık'

Bursa'da 15 yıldır haber alınamayan, kaçırıldıktan sonra tecavüz edilip uçurumdan atıldığı iddia edilen Handan Çakal'la ilgili geniş çaplı arama çalışmaları başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2018 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2018 09:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da kayıp genç kız için korkunç iddia! 'Tecavüz edip uçurumdan attık'

Bursa'da annesi Fatma Çakal ile birlikte yaşayan ve üniversite sınavlarına hazırlanan Handan Çakal, 2003 yılı mayıs ayında, dershaneye gitmek üzere evden ayrılmış, genç kızdan bugüne kadar hiç haber alınamamıştı. İddialara göre, genç kız durakta beklerken iki kişi tarafından kaçırıldı. Olayla ilgili gözaltına alınan 2 şahıs verdikleri ifadede genç kıza tecavüz edip, Sakarya'nın Pamukova ilçesine bağlı Mekece Mahallesi'nde bulunan ormanlık alandaki uçurumdan attıklarını itiraf etmişlerdi.  Zanlılar, olaydan sonra her gece yattıktan sonra genç kızın rüyalarına girdiğini ve bu yüzden pişman olup teslim olduklarını söylemişlerdi.

YENİDEN ARAMALARA BAŞLANDI

Genç kızla ilgili dava yeniden gündeme geldi. Pamukova İlçe Jandarma, SAKDER, SAKE ekipleri genç kızın öldürüldüğü yerde tekrardan arama başlattı. Drone eşliğinde yapılan aramada birçok bulguya rastlandığı belirtildi.

DOKÜMANLARA ULAŞILDI

Yapılan arama çalışmaları hakkında bilgi veren SAKDER üyesi Levent Kızılaslan, "Yaklaşık 15 yıl önce kayıp Handan Çakal olayı ile ilgili Pamukova Mekece'de dün başladığımız çalışmalara Sakarya Arama Kurtarma Derneği ve Sakarya Arama Kurtarma ekibi olarak bugün de devam ettik. Bölgede jandarma kontrolünde arama çalışmalarını sürdürüyoruz. Bugün sabah saat 10.00 gibi başladığımız ve yaklaşık 3 saat süren çalışmalar sonucunda birkaç dokümana ulaştık. Bu dokümanları jandarma ekiplerine teslim ettik" dedi.

"ÇALIŞMALAR YARIN DA DEVAM EDECEK"

Arama çalışmalarının yarın da süreceğini belirten Kızılaslan, "2 şahsın Handan'ı ormanlık bir araziye götürüp genç kıza önce tecavüz ettikleri daha sonra da uçurumdan attıkları yönünde iddialar var. Bu konu üzerine bir araştırma yapmak için sabah saatlerinde bölgeye gittik, şu anda bütün çalışmalar bundan ibaret ve yarın da tekrar çalışmalara devam edeceğiz" diye konuştu.

12 KİŞİLİK EKİP VE 'DRONE' İLE GENİŞ ÇAPLI ARAMA

Arama çalışmalarını, Sakarya Arama Kurtarma Derneği ve Sakarya Arama Kurtarma Ekibi çalışanlarından 12 kişinin katılımıyla devam ettirdiklerini ifade eden Kızılaslan, "Arama tarama faaliyetinde 2 tane lokasyon bölgeye gittik. Aramaya öncelikle iddiada geçen uçurumun olduğu bölgede başladık. Sonrasında da aynı noktadan ikinci bölgeye geçiş yaptık" şeklinde konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.