Hava Durumu

Bursa'da keman virtüözlerinden unutulmaz müzik ziyafeti

Osmangazi Belediyesi'nin Uludağ Üniversitesi ile işbirliğinde gerçekleştirdiği etkinlikler kapsamında sahne alan ünlü keman virtüözü Cihat Aşkın ve keman sanatçıları, dinleyicilere eşsiz bir müzik ziyafeti sundu.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2019 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2019 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da keman virtüözlerinden unutulmaz müzik ziyafeti

Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen Caka Bursa 2019 Kış Okulu'nun Öğretmenler Konseri'ne Bursalı sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Renkli görüntülere sahne olan konserde keman virtüözü Cihat Aşkın'a ünlü sanatçılar Ahmet Hamdi Zafer, Ildıko Moog, Ozan Sari, Şeniz Aybulus, Ulrıch Mertın, Münif Akalın, Alexander Mekaev, Çağdaş Özkan ile Mesut Caşka eşlik etti. Barok, romantik ve günümüz çağdaş eserlerinden oluşan repertuvarı dinleyicilere aktaran sanatçılar, son bölümde ise Bursa türküsü olan 'Aşalım Dağlar Aşalım'ı seslendirdi. Sanatseverlere adeta müzik şöleni yaşatan Cihat Aşkın ve diğer sanatçılar, konser sonunda dinleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.  

HER YERDEN KATILIM

Osmangazi Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen Kış Okulu'na Türkiye'nin dört bir yanından öğrencilerin katıldığını ifade eden keman virtüözü Cihat Aşkın, "Okulumuzda değişik yörelerden, çok yetenekli öğrenciler keşfettik. Uluslararası anlamda çalışan hocalarımız ile birlikte hem derslerimizi yapıyoruz, hem uzmanlık sınıfları adı verilen Master Class çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Eğitim ve seminerlerimizin yanı sıra çeşitli konserler düzenliyoruz" dedi.

DÜNDAR'A TEŞEKKÜR

Ördekli Kültür Merkezi'nin Bursa'nın en önemli sanat merkezi haline geldiğine dikkat çeken Aşkın, "Büyük salonların yanı sıra halkımız ile iç içe gerçekleştirdiğimiz konserler bizleri daha çok mutlu ediyor. Yerel belediyelerde kültür ve sanatın halka götürülmesi anlayışı olması gerektiğine inanıyorum. Bu anlamda desteğini esirgemeyen Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar'a çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.