Hava Durumu

Bursa'da kilosu 100 liraya kadar çıktı, görenler şoke oldu! Suriyeliler kapış kapış alıyor...

Bursa'nın İnegöl İlçesinde, semt pazarlarına gidenler sarımsağın fiyatını görünce büyük şok yaşadı. Vatandaşlar kilosu 100 liraya çıkan sarımsaktan gram olarak almak zorunda kaldı. Suriyelilerin sarımsağı yoğun olarak tükettiğini söyleyen pazarcı esnafı, "Suriyeliler genelikle bir kaç kilo alıyor. Onlar yemeklerinde genelikle soğan yerine sarımsak kullanıyor. Adamları takdir etmek lazım" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2020 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2020 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da kilosu 100 liraya kadar çıktı, görenler şoke oldu! Suriyeliler kapış kapış alıyor...

Sarımsak satıcısı Semih Şeker konuyla ilgili şunları söyledi. "Yerli sarımsak satıyoruz. Geçen seneden kalan ürün ve çok az kaldı. Sadece iki kişide kaldı. Onlar da kendilerini kasıyor. Üzerine 5 lira koyup satıyoruz. Vatandaş rağbet ediyor ama kimisi de kızıp almadan gidiyor."

Özellikle Suriyelilerin sarımsağa ilgi gösterdiğine vurgu yapan Şeker, "Suriyeliler genelikle bir kaç kilo alıyor. Onlar yemeklerinde genelikle soğan yerine sarımsak kullanıyor. Kendileri de söylüyor. Böylelikle hastalıktan korunuyorlar. Adamları takdir etmek lazım. Biz "kokuyor" diye yemeklerimize katmıyoruz. Taze olan sarımsak da var. Onun demedi ise 25 lira. İlerleyen günlerde bunun fiyatı daha da düşer. Bunu isteyen de var ama eski kurutulmuş sarımsak daha çok aranıyor" şeklinde konuştu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.