Hava Durumu

Bursa'da 'kırmızı' isyan: 4 kilosu, köy kahvesinde 1 bardak çaya karşılık geliyor...

Bursa'da dönümüne 4 bin 500 lira masraf yapan köylüler bu yıl domates fiyatları 32 kuruşa düşünce isyan etti: "Masraflar çok ağır, 4 kilo domates satıp 1 barçak çay içebiliyoruz. Böyle giderse iflas edeceğiz. Önümüzdeki sene domates ekmemeye karar verdik."

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2020 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2020 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da 'kırmızı' isyan: 4 kilosu, köy kahvesinde 1 bardak çaya karşılık geliyor...

Bursa'da salçalık domatesin yüzde 40'ını yetiştirin Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerinde üreticiler düşen domates fiyatlarını protesto etti.

Bu domatese gelen hastalık sebebiyle ovadaki domateslerin büyük bölümü zarar görmüştü. Bu yıl para kazanmayı bekleyen üreticiler, salçalık domates fiyatlarının 32 kuruşa kadar düşürülmesi üzerine domatesi tarlada bırakıp duruma isyan etti.

Çiftçinin zor durumda olduğunu belirten üreticiler, gelecek yıl salçalık domates ekmeyeceklerini belirtti.


Bir dekar domates tarlasanın maliyetinin 4 bin 500 lira olduğunu ifade eden Mustafakemalpaşalı üreticiler, "Bu yıl domates fiyatları 32 kuruşa kadar düştü. Masraflar çok ağır, 4 kilo domates satıp 1 barçak çay içebiliyoruz. Böyle giderse iflas edeceğiz. Önümüzdeki sene domates ekmemeye karar verdik. Yetkililerden rica ediyoruz, bu duruma bir çare bulsunlar. El atsınlar. Bu sene domateste hastalıklar her zamankinden fazlaydı. Daha fazla masraf yaptık. Domates bu fiyattan gitmeye devam ederse toplamayıp hayvanlara küspe yapacağız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.