Hava Durumu

Bursa'da köpeklerin saldırısına uğrayan sahipsiz eşeklere belediye sahip çıktı!

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen belediye ekipleri, sahipsiz eşekleri toplayıp Hayvan Barınağı'na götürdü.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2019 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2019 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da köpeklerin saldırısına uğrayan sahipsiz eşeklere belediye sahip çıktı!

Geçtiğimiz günlerde kendilerine ulaşan bir ihbarı değerlendiren Gemlik Belediyesi Zabıta Ekipleri, Kumla'da başıboş şekilde dolaşan dört eşek olduğunu öğrendi. Derhal sahipsiz hayvanları yakalayan ekipler yaralı ve bakıma muhtaç hayvanları Umurbey'de bulunan Hayvan Barınağı'na getirdi.

Barınağa getirilen eşekler su ve saman verildikten sonra tedaviye alındı. Köpeklerin saldırısına uğradıkları anlaşılan yaralı eşekler için gerekli müdahaleler gerçekleştirildi.

"Yaralı hayvanlar bir süre misafirimiz olacak"

Sahipsiz hayvanları muayene eden Gemlik Belediyesi Sağlık İşler Müdürü Dr. Veteriner Hakan Uğur, sık rastlanılmayan bu durum karşısında Gemlik Belediyesi ekiplerinin gereken sağlık hizmetlerini eksiksiz yerine getireceğini söyledi. Uğur şöyle konuştu, "vatandaşlarımızdan gelen ihbar sonucu zabıta arkadaşlarımız eşeklere ulaşmışlar. Sokaklarda kediye köpeğe alışığız ama böyle bir durum her zaman yaşanmıyor. Eşekleri aldığımızda yorgun ve yaralı olduklarını gördük. İlk olarak su ve yem vererek onları biraz rahatlatmaya çalıştık. Dört hayvandan ikisi bize yaralı geldi. Büyük olasılıkla köpek saldırısına uğramışlar. Arkadaşlarımız gerekli tedavi işlemlerini uyguluyorlar. Hayvanlar bir süre barınağımızda misafir olacaklar, daha sonra ilgili resmi kurumlarla görüşmeler yaparak gereğini yapacağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.