Hava Durumu

Bursa'da korkutan anket sonuçları! Psikologlarla görüşmeye başladılar

Bursa'da teknoloji ve internet bağımlılığına yönelik 5 okulda yapılan bir araştırmada öğrencilerin yüzde 14'nün bağımlı olduğunu belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2018 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2018 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da korkutan anket sonuçları! Psikologlarla görüşmeye başladılar

Bursa İl Sağlık ve İl Milli Eğitim müdürlükleri birlikte geliştirdikleri 'Teknoloji ve İnternet Bağımlılığı' projesi kapsamında Yıldırım'da 1 ortaokul ile 4 lisede eğitim gören 2 bin 107 öğrenciye anket düzenledi. Türkiye'de bir ilk olan çalışmada 294 öğrencinin internet bağımlısı olduğu tespit edildi.

PSİKOLOG DEVREDE

Teknoloji ve internet bağımlısı olduğu tespit edilen öğrenciler, hazırlanan bir program çerçevesinde, Osmangazi Sağlıklı Hayat Merkezi'nde görevli psikologlarla görüşmeye başladı. Ayrıca, 420 öğrenci ve veliye psikososyal danışmanlık, 3 bin 100 öğrenciye de teknoloji bağımlılığı eğitimi verildi.

RİSKLER DEĞİŞTİ

İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, "Eskiden ülkemizin sağlık riskleri farklı idi. Daha çok bulaşıcı hastalıklar ön plandaydı. Şimdi ise teknoloji bağımlılığı bir sağlık riski olarak karşımızda. Bundan dolayı bunu bir sosyal sorumluluk projesi olarak algılıyoruz ve bu tür çalışmaların çapını genişleterek faaliyetlerimize devam edeceğiz" dedi.

LALE AKASOY'UN YAZISINDA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.