Hava Durumu

Bursa'da köy kahvaltısının vazgeçilmez adresi: Doğancı

Bursa'da hizmet veren Doğancı Köy Sofrası Kahvaltı Salonu, eşsiz manzarası ve organik ürünleri ile fark yaratıyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2017 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2017 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da köy kahvaltısının vazgeçilmez adresi: Doğancı

Osmangazi Belediyesi'nin köyleri cazibe merkezi haline getirmek için hayata geçirdiği projelerden biri olan Doğancı Köy Sofrası Kahvaltı Salonu, misafirlerine müthiş lezzetler sunuyor.

10 ay önce hizmete açılan mekan kadınlar kendi ürettikleri organik ürünlerle misafirlerine hizmet veriyor. Kendi elleriyle hazırladıkları tarhana, köy ekmeği, gözleme, reçeller, köy peyniri ile yine köylerinden temin ettikleri yumurta, bal, tereyağı, kaymak ve zeytin gibi tamamı organik ürünlerden oluşan kahvaltı tepsisinde, yine köylerinde yetişen sebzeler yer alıyor. Doğancı Mahalle Muhtarı Halil Bayrak ve Doğancı Köyü Kadınları Dayanışma Derneği Başkanı Hatice Şahan, köyden kente göçü önlemek, kadınlara istihdam alanı sağlayarak ekonomide aktif rol almalarına katkıda bulunmak ve bölgenin turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için geliştirilen projeye verdiği destekler için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a teşekkür etti.

Başkan Mustafa Dündar, "Doğancı, Osmangazi'de mahalle olarak bize bağlanmış 27 köyümüzden birisi. Misafirlerine sahip olduğu eşsiz güzelliğin yanında, kendi yetiştirdikleri ürünlerden oluşan bir kahvaltı sunuyorlar. Doğancı Köyü Kadınları Dayanışma Derneği ana binasını içten ve dıştan yeniledik. Yürütülen çalışmalar kapsamında derneğin ek binası tamamen yıkılarak 2 katlı olarak yeniden inşa edildi. Çevre düzenlemesi yapıldı. Dernek binası çevresindeki bin metrekarelik bölüm, çocuklar için oyun alanı olarak düzenlendi. Kadınlara gelir kapısı açtık. Şehrin gürültüsünden uzaklaşıp, doğada kahvaltı etmek isteyenler için mükemmel bir tesis" dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.