Hava Durumu

Bursa'da köyü ayağa kaldıran virüsün ne olduğu ortaya çıktı!

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan bir çocukta, meningokoksik menenjit virüsü tespit edildi. Doktorun talimatı üzerine hastayla yakın teması olan ailesi, sınıf arkadaşları ve okul personeli, tedbir amaçlı otobüslerle Mustafakemapaşa Devlet Hastanesi'ne taşındı.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2020 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2020 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da köyü ayağa kaldıran virüsün ne olduğu ortaya çıktı!

İsmail ARSLAN

Olay Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesi Eskikızılelma Köyü'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Eskikızılelma İlkokulu 3. sınıf öğrencisi bir çocuk, geçirdiği rahatsızlık sonucu ailesi tarafından Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.Ön teşhisinde virüsten şüphelenen doktor, çocuğu Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk etti.

PANİK YAŞANDI

Görevli doktor ayrıca tedbir amaçlı hastayla yakın teması olan ailesi, sınıf arkadaşları ve okul personelinin hastaneye başvurması gerektiğini köy muhtarına iletti.  Doktorun uyarısı köy halkını paniğe sevk ederken, hastayla temas sağlayan çocuklar, ailesi ve okul personeli otobüslerle Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi'ne taşındı.

NE VİRÜSÜ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Sağlık yetkililerinden alınan bilgilere göre, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen çocukta meningokoksik menenjit tespit edildi. Çocukla yakın teması olanların tedbir amaçlı hastaneye taşındığı, çocuklara iğne yapıldığı, erişkinlere ise ağız yoluyla kullanılan ilaç verildiği öğrenildi.

MENİNGOKOKSİK MENENJİT NEDİR?

Meningokoksik menenjit, ani başlayan ateş, şiddetli başağrısı, bulantı ve kusma, ense sertliği ve sıklıkla pembe renkli döküntüler ile seyredebilen bir hastalıktır. Hastalığın kuluçka süresi ortalama 3-4 gün olmakla beraber 2 ile 10 gün arasında değişebilir. İnsandan insana ya doğrudan temasla ya da solunum yollarından damlacıklarla bulaşır.

BELİRTİLERİ NELERDİR?

Bir kişide akut başlangıçlı ateş ile birlikte; ense sertliği ve/veya bilinç değişikliği ve/veya huzursuzluk, başağrısı, bulantı-kusma ve pembe renkli döküntü ile seyreden bir hastalık tablosu ile karşılaşıldığında, meningokoksik menenjitten şüphelenilmelidir.

KİMLER RİSK ALTINDA?

Her yaşta görülmekle beraber, özellikle beş yaş altındaki çocuklarda daha sık rastlanıyor. 2 yaş altındaki çocuklarda ise mikroplara özgü bağışıklık sistemi tam gelişmediğinden dolayı ölüm oranı yüksek oluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.