Hava Durumu

Bursa'da kutlu davanın genç neferi Atilla Ödünç iddialı! 'Benim farkım...'

Siyaset hayatına tam 15 yıl önce Adalet ve Kalkınma Partisi'nin gençlik kollarından başlayan Atilla Ödünç, yerel yönetimlerdeki tecrübesini milletvekili olarak Ankara'ya taşımak istiyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2018 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2018 09:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da kutlu davanın genç neferi Atilla Ödünç iddialı! 'Benim farkım...'

Bursa'ya son 9 yıldır Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi, Meclis Başkanvekili olarak hizmet veren AK Parti teşkilatlarının sevilen ismi Atilla Ödünç, milletvekili aday adaylığı başvurusunun ardından YeniDönem gazetesinin sorularını yanıtladı.

Bursa'nın 17 ilçesinde bir karşılığı olan ve partisinin gençlik kollarından başladığı siyasi hayatındaki duruşu ile dikkat çeken Atilla Ödünç, Ankara'da Bursa'nın sesi olmak istiyor. Özellikle yerel yönetimlerin sorunlarının çözümü ve projelerinin sonuçlandırılması konusunu kendisine amaç edinen AK Parti Bursa milletvekili aday adayı Atilla Ödünç, "Beni diğer aday adaylarından ayıran özellik Bursa siyasetinde, bir inşaat mühendisinin bulunmaması. Mühendislik alanındaki bilgimi ve deneyimimi şehrimin hizmetine sunmak için bu yola çıktım" diyor. İşte Yüksel Baysal'ın soruları ve Atilla Ödünç'ün cevapları...

-Siyasete nasıl başladınız?

Siyasete giriş hikâyem 15 yıl öncesine dayanıyor. 2003 yılında, AK Parti'nin Türkiye genelinde estirdiği fırtına beni de çok etkiledi. Haksızlığa, zorbalığa, adaletsizliğe tepki olarak kurulan AK Parti'nin bünyesine katılmayı çok istedim. Bu sayede ülkemin gelişimine, mutlu bir geleceğe ulaşmasına katkı sağlayabileceğime yürekten inandım. Bundan 15 yıl önce Gençlik Kolları'nda başladığım kutlu davamızın neferliği, beni şimdi milletvekili aday adayı olarak karşınıza çıkardı.

-Neden aday oldunuz?

Yaklaşık 9 senedir Büyükşehir Belediyesi'nde başarıyla sürdürdüğüm görevlerim vardı. Bu görevlerim süresince tek bir olumsuz işe imza atmadık. Ben de bu süre zarfında edindiğim tecrübeyi ve bilgi birikimimi Bursamız için farklı bir mecrada kullanmaya karar verdim ve milletvekili aday adayı oldum. Her programda tekrar ettiğim sözümü burada da vurgulamak istiyorum: Seçilirsem, Ankara'da Bursa'nın sesi olacak, şehrime hizmete başkentten devam edeceğim.

-Sizi diğer adaylardan ayıran özellik nedir?

Bütün aday adayı arkadaşlarımız, hizmet amacı ile yola çıkıyor. AK Parti, milletin sesini duyuran, mazlumlara umut olan bir parti. Millete hizmet etmek en önemli kıstasımız. Beni diğer adaylardan ayıran özellik ise Bursa siyasetinde, bir inşaat mühendisinin bulunmayışı. Ben bu konudaki bilgimi şehrimin faydasına sunmak için aday oldum. Kentsel dönüşüm gibi önemli bir konuda bilgi sahibi olan, bu işin eğitimini almış bir kişi sıfatıyla faydalı olacağımı düşündüm.

-Bursa'nın en önemli 3 problemi nedir?

Bursa, AK Parti iktidarı ile birlikte markalaşan, kimlik değiştiren bir şehir haline geldi. Turizm potansiyeli arttı, sağlıkta ve eğitimde önemli noktalara geldi. Bursa'nın elbette aksaklıkları var, bunların çözüme kavuşması için hepimiz çaba sarf ediyoruz. Son dönemlerde ulaşım alanında yapılan hamleler AK Parti'nin ve Büyükşehir'in bu konuda dersine çok iyi çalıştığını ortaya koyuyor zaten.

-Bursa için projeleriniz neler?

Bursa, geçmişle geleceğin harmanlandığı, her köşe başında ecdat yadigârının bizi selamladığı muhteşem bir şehir. Dediğim gibi, Bursa partimiz ile köklü bir değişim yaşadı. Özellikle kentsel dönüşüm ve ulaşım projeleri konusunda; Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyelerimize yardımcı olabilmek adına Ankara'da Bursamızın hizmetinde olacağım. 2023 hedeflerimizin yanı sıra turizm projelerimizin takipçisi olacağım. Malum şehir merkezinde Hanlar Bölgesi mevcut. Bu bölgenin daha çok turist çekebilmesi için etrafının açılması gerektiğini düşünüyorum. Bu sebeple de İŞKUR, Merkez Bankası, Kızılay gibi binalara başka yer tahsis edilerek, alan tamamen turizme açılmalı. Bu noktada da Büyükşehir Belediyemiz ile uyumlu bir şekilde çalışarak Ankara ayağında sonuna kadar yardımcı olmaya hazırım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.