Hava Durumu

Bursa'da lahana üretimi durma noktasına geldi!

İnegöl'ün Çeltikçi köyünde zorlu kış şartlarında lahana hasadı yapan çiftçiler, fiyatlardan dertli... Lahana üretiminin çok zahmetli olduğuna dikkat çeken çiftçiler, yetkililerden bu duruma bir çözüm getirmesini bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2017 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2017 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da lahana üretimi durma noktasına geldi!

Lahana üretiminin yoğun şekilde yapıldığı İnegöl'e bağlı Çeltikçi Mahallesi'nde çiftçiler dondurucu soğukta elleri sızlayarak lahana hasadı yapıyor.  Çiftçiler, lahananın temmuz ayında ekimi, Aralık ayında ise hasadının yapıldığını belirtip, çetin kış şartlarında, zorlukla çalıştıklarını belirtti. 600 dönüm alanda lahana hasadı yaptıklarını söyleyen çiftçiler, Soğuk ve çamurda zorlandıklarını ve çok üşüdüklerini söyledi.

7 yıldır lahananın fiyatının aynı olduğunu, kilo fiyatının 25 ila 30 kuruş arasında alıcı bulduğunu ifade eden Çiftçi Ümit İpek, "Fiyatların uzun zamandan bu yana böyle olması çiftçiyi bitirme noktasına getirdi. Hasanpaşa Mahallesi de lahana üretimi yapıyordu. Fiyatların düşük olması nedeniyle onlar üretimi durdurdu. Biz mecburen üretime devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Mağdur olduklarını söyleyen İpek, "Yetkililere sesleniyoruz. En zahmetli hasat ürünü olan lahana fiyatlarının artırılmasını istiyoruz" dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.