Hava Durumu

Bursa'da liseli bozkurtlar 'bilgi'de yarıştı

Ülkü Ocakları Bursa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Fırat Yılmaz Çakıroğlu Bilgi Yarışması'nda, Yıldırım Ülkü Ocakları birinci olurken Osmangazi ve Esenevler ülkü ocakları ise ikinciliği paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2018 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2018 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da liseli bozkurtlar 'bilgi'de yarıştı

-Sercan Diyaroğlu-

Liseli gençler, Ülkü Ocakları Bursa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Fırat Yılmaz Çakıroğlu Bilgi Yarışması'nda ter döktü. Bursa Ülkü Ocakları Orta Öğretim biriminin organize ettiği bilgi yarışmasına Ülkü Ocakları Bursa İl Başkanı Kasım Güler, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Tevfik Topçu, Ülkü Ocakları Osmangazi İlçe Başkanı Evren Başçı, Bursa Taş Medreseliler İl Temsilcisi Necati Çelik ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İhsan Bilgili'nin de aralarında olduğu çok sayıda davetli katıldı.

MİLLİ VURGU

Bilgi yarışmasının açılışında yaptığı konuşmada bilginin ahlâk ve milli değerlerle yoğrulması gerektiğine vurgu yapan Ülkü Ocakları Bursa İl Başkanı Kasım Güler, "Fatih Sultan Mehmet'in sahip olduğu ilmin, şu an gözlerine baktığım dava arkadaşlarım arasında da filizleneceğine inancım tamdır. Sizlerin arasından nice doktorlar, hâkimler, mühendisler çıkacak ve vatana millete faydalı işler başaracaksınız" dedi.

'YERİNİZDE SAYAMAZSINIZ!'

Bilgiye ulaşmanın her geçen gün kolaylaştığına dikkat çeken Güler, "Günümüzde 1 dokunuşla bilgiye ulaşma imkânı var. Ancak şunu unutmayın ki bilgi tek başına yeterli değildir. İlim sahibi olmak ise üniversite diploması almak değildir. Bilgi inançla, imanla, vatan sevgisi ile yoğrulmalıdır. Geleceğe dair ülküleri olmayan bir gençlik asla ve asla bizim gençliğimiz değildir. Bugün bu ülkede adının başına profesör, doçent gibi çeşitli unvanlar almış kendilerini âlim gibi sunan kişiler televizyonları, gazeteleri, üniversite kürsülerini işgal ederken, ülkücü gençler yerinde sayamaz. Ecdadı Fatih Sultan Mehmet, Mustafa Kemal Atatürk olanların karneleri zayıfla dolu olamaz!" diye konuştu.

BİRİNCİ YILDIRIM OLDU

Ülkü Ocakları İl Başkanı Kasım Güler'in konuşmasının ardından gerçekleştirilen bilgi yarışmasında, Ülkü Ocakları'nın ilçe ve mahalle temsilciliklerinin orta öğretim birimlerinden gençler ter döktü. Kıran kırana geçen yarışmada Yıldırım Ülkü Ocakları birinci olurken, Osmangazi Ülkü Ocakları ve Esenevler Ülkü Ocakları ikinciliği, Dikkaldırım Ülkü Ocakları ise üçüncülüğü elde etti. Yarışmada birinci olan Yıldırım Ülkü Ocakları'na plaket ve sertifikalarını Bursa Ülkü Ocakları İl Başkanı Kasım Güler, ikincilik ödülünü Ülkü Ocakları İl Başkan Yardımcısı Fatih Ülkü Büyük ve üçüncülük ödülünü Taş Medreseliler İl Temsilcisi Necati Çelik takdim etti.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.