Hava Durumu

Bursa'da mahalleli daha fazla dayanamadı! Evden tonlarca çöp çıktı...

Bursa'da çevreye kötü koku yaydığı için mahalle sakinlerinin şikayet ettiği evden yaklaşık 3 ton çöp çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2019 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2019 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da mahalleli daha fazla dayanamadı! Evden tonlarca çöp çıktı...

Vatandaşların ihbarı üzerine Selimzade Mahallesi Dereboyu Sokak'ta bulunan evden çıkan tonlarca çöp, Yıldırım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından temizlendi.

Şikayet üzerine gerçekleştirilen yasal işlemler neticesinde evini çöplerle doldurduğu tespit edilen T.Y.'nin evine giden ekipler, Bursa 5'inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen kararla yapılan arama neticesinde temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

Evde biriken çöplerden dolayı adım atmakta zorlanan temizlik görevlileri, çuvallara koydukları çöpleri kamyona yükledi. Çöp boşaltma ve temizlik çalışmaları ile yaşanan olumsuz durumun sona ermesi nedeniyle mahalle sakinleri, yapılan çalışmadan dolayı teşekkür etti.

'TEMİZ VE YAŞANABİLİR YILDIRIM'

'Temizlik imandan gelir' sözü çerçevesinde ilçe genelinde çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Sadece sokak ve çevre temizliği değil, çöp ev haline gelmiş yapıları da gerektiği zaman temizliyoruz. Bir hastalık olan hiçbir şeyi atmama konusunda evlerini çöp ev haline dönüştüren vatandaşlarımız hem kendi sağlıklarını hem de çevre sağlığını tehdit ediyor. Vatandaşlarımız rahatsız oldukları evlerle ilgili ihbarlarda bulunuyor. Gerekli resmi işlemlerden sonra belediyemizin ekipleri o evlerdeki çöpleri kamyonlarla taşıyor. Daha sonra da halk sağlığına tehdit oluşturmaması için dezenfekte ediliyor. Amacımız Yıldırım'ı daha temiz ve yaşanılır hale getirmek. Bunun için en önemli önceliklerimizden bir tanesi de temizlik. Yıldırım Belediyesi olarak hemşehrilerimizin sağlıkla yaşayabilecekleri ortamlar oluşturmak adına temizliğe büyük önem veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.