Hava Durumu

Bursa'da mahalleyi izinsiz terk eden muhtar görevden alındı

Bursa'nın Büyükorhan ilçesinde, mahalleyi izinsiz terk ettiği, görevini yapmayarak halkı mağdur ettiği iddia edilen Karaçukur Mahallesi Muhtarı Mustafa Altın görevden alındı.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2017 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2017 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da mahalleyi izinsiz terk eden muhtar görevden alındı

Karaçukur Mahallesi  sakinleri 3 aydır, muhtarı bulamamaktan şikayetçi... Resmi işlemlerini yaptırmak için muhtarlığa giden mahalle sakinleri, her gittiklerinde eli boş dönüyor. İşlemlerini yaptıramamaktan dolayı mağdur olan vatandaşlar isyan edince devreye kaymakamlık girdi.

Karaçukur Mahallesi Muhtarı Mustafa Altın hakkında, mahalleyi izinsiz terk ettiği,  görevini yapmayarak halkı mağdur ettiği iddiasıyla Büyükorhan Kaymakamlığı tarafından soruşturma başlattı.  Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, "Şikayet üzerine yapılan araştırma neticesinde, Karaçukur Mahallesi Muhtarı Mustafa Altın'ın 3 ay önce görev mahalini terk ettiği, mahalle halkının beyanıyla anlaşılmıştır. Adı geçen mahalle muhtarına gerekli ihtarlar yapılmasına rağmen olumlu sonuç alınamamıştır. 4541 sayılı Şehir ve Kasabalarda Mahalle Muhtar ve İhtiyar Heyetleri Teşkiline Dair Kanunun 18. maddesi ve İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün 01.06.2017 tarihli genelgesi uyarınca Büyükorhan Karaçukur Mahallesi Muhtarı Mustafa Altın'ın görevine son verilerek işten el çektirilmesine oy birliği ile karar verilmiştir. Görevden alınan muhtarın yerine azalardan bir kişi muhtar olarak görev yapacaktır" denildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.