Hava Durumu

Bursa'da Mehmetçik'e bir destek de mühendislerden geldi

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi, Orman Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulları "Barış Pınarı Harekatı" ile ilgili yaptıkları açıklamada, Barış Pınarı Harekatına destek verdiklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2019 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2019 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da Mehmetçik'e bir destek de mühendislerden geldi

Tüm Türkiye'den olduğu gibi Bursa'dan da operasyonda olan Mehmetçiğe destek mesajları yağıyor. Bursa'da mühendis odaları ortak bir basın toplantısı düzenkledi.

Yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

"Bizler aşağıda isimleri bulunan meslek kuruluşları olarak Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başlattığı Barış Pınarı Harekatı ile ilgili açıklamamızı kamuoyuna duyuruyoruz.

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; Fırat'ın doğusunda kırk yıldır ülkemize musallat olan bölücü terör örgütü ve uzantılarına karşı "Barış Pınarı Harekatını'' başlatmıştır. Ülkesini ve milletini seven; iktidarından muhalefetine kadar tüm kesimlerin kayıtsız şartsız desteklediği bu harekat; bölgeyi terörizmden temizlemek, ülkemizin, devletimizin ve milletimizin güvenliğini sağlamak amaçlarını güden ve her türlü meşruiyeti olan bir harekattır.

Uygarlıklarını sömürgeler ve zulümler üzerine kurmuş Emperyalist devletlerin kirli elleri; yüzyıllardan beri olduğu gibi yine Ortadoğu üzerinde hareket etmektedir. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti toprakları içerisinde Türkiye'nin olmazsa olmazlarını, farklılıklarını, can damarlarını ve bütünlüğünü bozmaya;  milletimizi bölmeye yönelen emperyalist ülkelerin maşası terör örgütü ve uzantıları da bu sahnede yerini almış görünmektedir.

Bu nedenle Suriye iç savaşında en çok etkilenen ülkelerden birisi olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti üçüncü defadır meşru müdafaa hakkını kullanmıştır. Türk Mühendislerinin üst kuruluşu olan TMMOB yöneticilerinin yüzbinlerce üyesini ilgilendiren bir konu hakkında üyelerinin herhangi bir bilgisi olmadan ve görüşü alınmadan, tamamıyla kendi fikirleriyle 10.10.2019 tarihinde yaptıkları açıklamaya katılmamız mümkün değildir.

Bazen "iç kanamaları önlemek için büyük operasyonlar yapmak şarttır" düsturu ile Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yapmış olduğu Barış Pınarı Harekatını destekliyoruz.

Aziz milletimiz emin olsun ki Türk mühendisleri devletinin ve ordusunun yanındadır. 

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi, Orman Mühendisleri Odası Bursa Şubesi"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.