Hava Durumu

Bursa'da meslek odalarından çok önemli açıklama: 'Sahtekârlığın önü açılacak'

Yapı ruhsatlarına mühendis ve mimarlar imza atma zorunluluğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kaldırıldı. Düzenlemeye tepki gösteren Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Fikri Düşünceli, uygulamanın ruhsatlarda sahtekârlığın önünü açacağını savundu.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2018 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2018 09:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da meslek odalarından çok önemli açıklama: 'Sahtekârlığın önü açılacak'

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapı ruhsatlarında proje müellifleri ile mühendis ve mimarların imzalarının yer aldığı bölümü kaldırdı. Uygulamaya tepki gösteren Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Fikri Düşünceli, "Bu uygulama sahte mühendisliğin önünü sonuna kadar açmış olacak ve mesleki anlamda ciddi sorunları beraberinde getirecektir" dedi.

'DEVRE DIŞI KALDIK'

Uygulamanın telafi edilemeyecek sorunları beraberinde getireceğini savunan Düşünceli, "Meslektaşlarımızın hizmet ürettiği ve isimlerinin yazılı olduğu bir belge olan yapı ruhsatının, bilgileri dışında oluşturulmasını kabul etmiyoruz. Türkiye'de değişen mevzuatlarla mühendis ve mimarlar devre dışı bırakılıyor. Mühendislik ve mimarlık hizmetleri formalite değildir" dedi.

'E- İMZA ATILSIN'

Yapı ruhsatlarında proje müelliflerinin imza zorunluluğunun kaldırılmasının zamandan tasarruf etmek için atılan bir adım olduğunu belirten İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak ise "Ancak bu imzaların kaldırılması ruhsat alma süreçlerinde sahtekârlıkların önünü açar. Devlet zamandan tasarruf etmek istiyorsa e- imzaya geçmeli" dedi.

GÜL KOLAYLI'NIN YAZISINDA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.