Hava Durumu

Bursa'da Nida Tüfekçi'ye ahde vefa!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Halk Müziği Bölümü Öğrenci Korosu İncirli Kültür Merkezinde Nida Tüfekçi derlemeleri ile sahne aldı. Birbirinden değerli eserleri seslendiren öğrenci korosu, konuklara keyifli bir akşam yaşattı.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2020 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2020 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da Nida Tüfekçi'ye ahde vefa!

Şef Hamit Gazigil yönetiminde çalışmalarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Halk Müziği Bölümü Öğrenci Korosu Cuma günü İncirli Kültür Merkezinde sahne aldı.

Yoğun ilgi gören konserde, ömrünü sanata adayan Nida Tüfekçi'nin hayatı ve eserleri öğrenciler tarafından anlatıldı.

Sunum ve saz heyetinin de öğrencilerden oluştuğu konserde, Kerkük yöresine ait Baba Bugün Dağlar Yeşil Boyandı türküsü başta olmak üzere farklı yörelere ait çok sayıda eser, koro ve solo şeklinde seslendirildi.

Konuklar tarafından alkışlarla taçlanan konserinde sonunda Orkestra Şube Müdürü Muhterem Çevik, öğrencileri performanslarından dolayı tebrik ederek onlara daha fazla konser gerçekleştirmeleri için imkan sağlayacaklarının sözünü verdi.

Çevik, Koro Şefi Hamit Gazigil'i özverili çalışmasından dolayı tebrik ederek THM Bölüm Başkanı Züleyha Savaş ile birlikte çiçek takdim etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.