Hava Durumu

Bursa'da nikah tazelemek isteyenlere, özel 'teatral' fırsat!

Bursa'da organizasyon firması sahibi Bora Ünsal, nikahları düğün öncesi kıyılmış ya da nikah tazelemek isteyen çiftlere özel yazdığı mizah içerikli metinlerle teatral nikah töreni yapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2018 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2018 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da nikah tazelemek isteyenlere, özel 'teatral' fırsat!

Nikahları çeşitli sebeplerle önceden kıyılmış ancak düğünlerinde bu anı misafirleriyle paylaşmak isteyen çiftlerin isteği üzerine nikahı eğlenceli bir üslupla tekrar canlandıran Ünsal, misafirleri gülümsetmek için yazdığı mizahi cümleleri kullanıyor.

Bora Ünsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 yıldır kendilerine ait organizasyon firmasında çalıştığını, bu süreçte gelen talepler üzerine teatral nikah yapmaya başladığını söyledi.

Bazı özel durumlarda insanların düğünlerinden önce nikah kıyma mecburiyetinde kaldıklarını anlatan Ünsal, "Çiftler, eş durumu tayini ya da başka sebeplerden dolayı nikahlarını düğün töreninde kıyamıyor. Ya da yıllar sonra nikah tazelemek istiyor. Biz bu durumlarda yardımcı oluyoruz. Bu hizmetten yararlanmak isteyenlerin mutlaka önce resmi nikahlarını kıydırması gerekiyor. O yüzden kendilerinden evlilik cüzdanlarını beraberlerinde getirmelerini istiyorum. Sonuçta bizimki şov amaçlı yapılan formalite bir nikah ve eğlence amacı taşıyor." diye konuştu.

Ünsal, bu nikah için "temsili nikah" gibi ifadeler kullanıldığını belirterek, "Ben bu yaptığımı bir sanat olarak görüyorum. Çünkü bu bir nevi tiyatro oyunudur, yaptığım iş de teatral nikahtır. Bu yüzden ben yaptığım iş için 'teatral nikah sanatçısı' diyorum." ifadelerini kullandı.

Bu tür organizasyonlar arayan çiftlerin ilk önce internet ve sosyal medyaya başvurduğuna işaret eden Ünsal, şöyle konuştu:

"Yaptığım işleri web sayfamda ve sosyal medya hesaplarımda paylaşıyorum. İnsanlar da beni bu yolla buluyorlar. Önce telefonda görüşüyoruz. Benim için sadece Bursa kriteri yok bütün şehirlere gidiyorum. Anlaşırsak onlara nikah metnini yolluyorum. Sonuçta benim nikahım onlara kendini özel hissettirecek bir nikahtır. Düğün saatinde giderim, misafirler ne zaman hazır olursa beklerim. Sonrasında da daha önce provasını yaptığımız nikahı çıkıp birebir yaparız."

"KİŞİYE ÖZEL METİN HAZIRLANIR"

Ünsal, her nikaha için kişiye özel metin hazırladığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim yapmış olduğum nikahlarda kişiye özel metin hazırlanır çünkü bu onların en özel günüdür. Benim klasik metinlerim vardır, mesela damada, 'Çantacıda ayakkabıcıda yanında gezeceğine, alışveriş merkezlerinde tur atarken 'Yeter artık' diye bağırmayacağına, evde son sözü 'Peki hayatım' diyerek bitireceğine söz veriyor musun?' diye sorarım. Geline de 'Televizyonda maç varken dizi izlemeyeceğine, haftada bir gün halı saha maça gitmesine izin vereceğine söz vererek' diye sorumu sorarım. Ama arzuya göre metnimi kişiselleştiririm. İlk görüşmemizde ben çifti tanımak için sorular sorarım ve mesela bazen 'Saatlerce playstation oynuyor' diye gelin damattan yakınır. 'Saatlerce playstation oynamayacağına' cümlesini nikah metnine alırım. Bazen de damat gelinden yakınıyor 'Sürekli selfi çekiyor' diye. O zaman da nikahta 'Her yerde, her an fotoğraf çekilmeyeceğine' cümlesini kullanırım. Böylece esprili bir nikah gerçekleşmiş oluyor ve konuklar eğleniyor."

NİKAH TAZELEMEK İSTEYENLER DE TERCİH EDİYOR

Sadece yeni evlenen çiftler değil, nikah tazelemek isteyenlerin de bu hizmetten yararlandığını aktaran Ünsal, "Genellikle çiftin çocukları özel bir gece hazırlar ve beni davet eder. Ben yine özel bir konsept hazırlarım. Onlara güzel bir sürpriz olur ve ilk gündeki gibi nikahlarını yaşatırım." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.