Hava Durumu

Bursa'da öğretmenlerden isyan: 'Eşlerimizden, çocuklarımızdan ayrı düştük'

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği' uygulamasıyla birlikte il içi yer değiştirmelerde sıra sistemi uygulamasına son verilmesi, Türk Eğitim-Sen Bursa Şubeleri tarafından ilginç bir eylemle protesto edildi. Türk Eğitim-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Metin Öksüz ve 2 No'lu Başkanı Fatih Gümüş tarafından yapılan ortak basın açıklamasında, "Çocukların yıllarca anasız, babasız kalmaması, aile birliğinin bozulmaması, eşler arasında bütünlük olması açısından il içi sıraların çalıştırılması çok önemlidir" denildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2019 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2019 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da öğretmenlerden isyan: 'Eşlerimizden, çocuklarımızdan ayrı düştük'

Aynı il içinde eşlerin birbirinden ayrı kalmak zorunda olduğunu belirten Türk Eğitim Sen Bursa Şube Başkanları, "Öyle ki bazı ilçeler arasındaki mesafe iki il arasındaki mesafeden çok daha fazladır. Örneğin Antalya'nın Demre ilçesi ile Gazipaşa ilçesi arasındaki mesafe 320 kilometredir. Erzincan merkez ile Kemaliye ilçesi arasındaki mesafe 150 kilometredir. Ankara'nın Elmadağ ile Şereflikoçhisar arasındaki mesafe 180 kilometredir. Bu örnekleri uzatmak mümkündür. Aynı il sınırında görünen ancak aralarında günü birlik gidip gelinemeyecek kadar çok mesafe olan yerlerde görev yapan öğretmenler her gün geliş-gidiş yapamayacakları için eşlerinden, çocuklarından ayrı yaşamaktadır. Dolayısıyla bu durum öğretmen aileleri için çifte maliyet demektir. Oysaki Anayasa'nın 41. Maddesi, aile bütünlüğüne özel bir önem atfeder ve şöyle der: 'Aile, Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır. Devlet, ailenin huzur ve refahı ile özellikle ananın ve çocukların korunması ve aile planlamasının öğretimi ile uygulanmasını sağlamak için gerekli tedbirleri alır, teşkilâtı kurar.' Bu noktada çocukların yıllarca anasız, babasız kalmaması, aile birliğinin bozulmaması, eşler arasında bütünlük olması açısından il içi sıraların çalıştırılması çok önemlidir. Bu şekilde öğretmenlerimizin eş durumu tayininde yaşadığı sorun azaltılabilecektir" açıklamasında bulundular.  

'MAĞDURİYETLER ÖNLENSİN'

"İl içi yer değiştirmelerde sıraya alma uygulamasına devam edilmesi halinde; norm kadroların boşalması durumunda, sıralar çalıştırıldığında norm açığı bulunan eğitim kurumlarına norm kadro fazlası öğretmenler ile özrü bulunan öğretmenler yer değişikliği yapabilecek ve açık normlar bu şekilde hakkaniyete uygun olarak doldurulacaktır"  denilen basın açıklamasında başkanlar, mağduriyetlerin önlemsi için daha önceki düzenlemelerde olduğu gibi, halen yürürlükte olan Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde, il içi yer değiştirmelerde ataması yapılmayan öğretmenlerin sıraya alınmasını ve sıraların yılda en az iki kez çalıştırılmasına yönelik düzenleme yapılmasını talep etti.

Basın açıklamasının ardından Türk Eğitim Sen Bursa Şubesi üyeleri dilekçelerini posta yoluyla Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.