Hava Durumu

Bursa'da okulların yıkım kararı üzerine veliler imza kampanyası başlattı

Bursa'da deprem riski nedeniyle 16 okulun yıkılacak olması velileri harekete geçirdi. Vali İzzettin Küçük, 100'den fazla okul yapılacak açıklamasını yapmasının ardından Turgay Ciner İlköğretim Okulu'nun velileri imza kampanyası başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2017 19:37
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2017 19:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da okulların yıkım kararı üzerine veliler imza kampanyası başlattı

Bursa Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptım deprem incelemelerinin sonucunda 16 okul için yıkım kararı alındı ve bazı okulların yıkımına başlandı.

Vali İzzettin Küçük bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bölgemiz deprem riski taşıyan bir bölge ve bizlerde bununla ilgili 2015 yılında okullarımızın depreme dayanıklılığı ile alakalı ilgili kuruma müracaatta bulunduk. Bunun sonuçları da geçtiğimiz hafta elimize ulaştı. 13 okulumuza yıkım kararı geldi. Bizler gerekli çalışmaları yaparak öğrencilerimizin en az sıkıntı ile bu süreci atlatmalarını sağlayacağız. Ancak şu unutulmamalı deprem geldiği zaman, şu veya bu gibi bahaneleri dinlemez arkadaşlar. Bizler bu yavrularımız için her türlü güvenlik ortamını hazırlamalıyız. Bunu da el birliği ile gerçekleştireceğiz. Okulumuz sağlam olacak, çevresinde herhangi bir madde satımı ve kullanımı yapılmayacak. Bunun polisiye kısmını biz halledeceğiz. Fakat velilerimiz, muhtarlarımız velhasıl toplum olarak birlikte hareket etmeliyiz. Yarınlarımızın teminatı gençlerimiz günlük polemiklere ve çıkar ilişkilerine kurban gitmesin. Şimdi birlik zamanı" şeklinde konuştu.

Yıkımı gerçekleştirilen okullardaki öğrenciler de başka okullara nakledilecek. Durum karşısında  ne yapacaklarını şaşıran veliler ise bu yıkımlar yaz tatilinde yapılması gerektiği yönünde görüş bildirdi.

Konuyu yazarımız Gül Kolaylı'da bugünkü köşesinde değerlendirdi.

Kolaylı, "Bir yıl içinde her şeyi ile nasıl tamamlanacak? Okulların depreme dayanıklı bir hale getirilmesi son derece yerinde ve doğru bir karar... Yıllardır okulların depreme dayanıksız olduğunu yazıp çiziyoruz... Ancak velilerin ve öğrencilerin önceden bilgilendirilmesi gerekirdi. Zira böyle büyük çaplı yıkım kararları bir günde alınmaz. Uzun süreli yazışma, onay, ihale gibi aylarca süren bir süreci kapsar..." yorumunda bulundu.

Yıldırım ilçesinde bulunan Turgay Ciner İlköğretim Okulu'nun velileri, yıkılacak olan Selçuk Hatun İlköğretim Okulu'nun öğrencilerinin kendi okullarına nakledilecek olması nedeniyle, kendi okullarındaki sınıfların zaten yetersiz olduğunu belirtip imza kampanyası başlattı.

Başka okulların öğrencilerinin de gelmesiyle kendi okullarında çift tedrisata geçilmesine karşı çıkan veliler, "Tam gün eğitime hazırlık yapmışken, bakanlık bize yeni bir proje ile gelmiş. Başka okulun öğrencilerini de nakledilmesiyle büyük yoğunluk yaşanacak. Okulumuz zaten küçük. Çevrede uygun birçok okul varken bizim okulumuzun neden tercih edildiğini bilmiyoruz. Biz buna karşıyız, hakkımızı arıyoruz. Bununla ilgili kaymakamlığa başvuracağız" dedi.

Karara tepki gösteren diğer bir veli, ''Okulumuzda başka bir okul istemiyoruz. Bizim çocuklarımızın okul küçük olmasından dolayı akşam 7'de karanlıkta okuldan çıkmaları sıkıntı olacak. Bunun olmasını istemiyoruz ya da en azından bizim çocuklarımız okula sabah gelsinler. Başka bir okulu istemiyoruz, biz çocuklarımızın tam gün eğitim almasını istiyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.