Hava Durumu

Bursa'da öldürüldü denmişti...Gerçek başka çıktı

Sosyal medyada hızla yayılan bir kadının Bursa'da Suriyeliler tarafından tecavüz edilip öldürüldüğü haberi kamuoyunda infial yaratmıştı. Haberin uydurma olduğu ortaya çıkarken, bunu yayan kişi tespit edildi ve soruşturma başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2017 10:08
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2017 10:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da öldürüldü denmişti...Gerçek başka çıktı

İstanbul'da 2 yıl önce işlenen bir kadın cinayetindeki fotoğrafı kullanarak sosyal medyada algı operasyonu yapan kişi hakkında işlem başlatıldı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar ve Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, halkı galeyana getirecek yalan paylaşım üzerine soruşturmasını derinleştirdi. İlk paylaşımı yapan kişinin kimliği belirlendi. Bu kişinin İstanbul Zeytinburnu'nda oturduğu belirlenince İstanbul Polisi'ne bilgi verildi.

Söz konusu paylaşım 

49 yaşındaki şüpheli hakkında, anayasal bir suç olan "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" iddiasıyla işlem başlatıldı.

Bursa polisi, sosyal medyada paylaşım yapılırken dikkatli olunmasını isteyerek, "Kötü niyetli kişilerin sosyal medyadaki algı operasyonlarının kurbanı olmayın. Ne paylaştığınıza dikkat edin. Siz de suçlu durumuna düşmeyin" uyarısında bulundu

Paylaşım yapılan bir Suriyeli'nin tecavüz ve cinayet olayının yalan ve uydurma olduğu, kullanılan görselin de İstanbul'da 2 yıl önce işlenen bir cinayete ait olduğu öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.