Hava Durumu

Bursa'da oy için engel yok! Evden alınıp sandığa götürülecek

Bursa Osmangazi'de belediye ekipleri seçim günü evlerinden çıkamayacak durumda olan engelli, yaşlı ve hasta vatandaşlar için ulaşım hizmeti sağlayacak. İhtiyaç sahipleri seçim sandığına götürülüp oy kullandıktan sonra tekrar evlerine getirilecek.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2018 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2018 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da oy için engel yok! Evden alınıp sandığa götürülecek

Osmangazi Belediyesi, her seçimde olduğu gibi 24 Haziran Pazar günü yapılacak Milletvekili Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde de engelli ve yaşlı vatandaşlar için ulaşım kolaylığı sağlayacak. Oy kullanacak olan engelli, yaşlı ve hasta vatandaşlar sandıklara götürülerek, engelsiz ulaşım hizmeti verilecek. İhtiyaç sahipleri yüksek katlı binalardan indirilip seçim sandığına sedye veya tekerlekli sandalye desteği ile götürülerek oy kullandıktan sonra tekrar evlerine getirilmesi konusunda tüm hizmetler verilecek. Vatandaşlara sabah saat 08:00'den akşam 17:00'ye kadar ücretsiz ulaşım hizmeti sunulacak.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, engelli ve yaşlı vatandaşların vatandaşlık görevini en kolay şekilde yerine getirebilmeleri adına hazırlıkları tamamladıklarını belirterek, "Belediye ekiplerimiz, yatalak hasta, engelli, hamile veya yaşlılık sebebiyle evlerinden çıkmakta zorlanan vatandaşlarımıza ulaşım hizmeti verecektir. Belediyem Benimle ekiplerimiz, belediye sisteminde kayıtlı olan engelli, yaşlı ve hasta vatandaşlarımızı arayarak bu hizmetten faydalanmak istediklerini soruyorlar. Bu hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşlarımız 24 Haziran Pazar günü evlerinden alınacak, seçim sandıklarının bulunduğu seçim merkezine götürülecek ve oy kullanma işleminden sonra tekrardan evlerine bırakılacaklar. Sunmuş olduğumuz bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, 444 16 01 ve 280 29 29 numaralı telefonları arayarak talepte bulunabilirler" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.