Hava Durumu

Bursa'da özel halk otobüsü krizi! Nakit sisteme geçiliyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş ile özel halk otobüsçülerinin yapmış olduğu toplantıda uzlaşı sağlanamadı. Uzun süren toplantı sonrası açıklama yapan özel halk otobüsçüleri, 1 Nisan'dan itibaren kartlı sistemi durdurup, nakit ödeme sistemine geçeceklerini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2018 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2018 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da özel halk otobüsü krizi! Nakit sisteme geçiliyor!

N. NURİ YAVUZ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve BURULAŞ yetkilileri, özel halk otobüsçüleriyle uzun süredir devam eden krizi sonuca kavuşturmak için toplantı gerçekleştirdi. Tarafların taleplerinin masaya yatırıldığı toplantıda uzlaşı çıkmadı.  Kriz sonrası özel halk otobüsçülerinden dikkat çeken bir açıklama geldi. BURULAŞ Genel Müdürü Kürşat Çapar'ın "Özel halk otobüslerinin gelirleri giderlerinin altında kalıyor, para kazanamıyor, zarar ediyorlar. Mevcut elektronik bilet sisteminin zaafları var. Suistimale açık. Ama biz suistimal yapmıyoruz. İlk fırsatta daha güvenli hale getireceğiz. Birkaç firma ile görüşüyoruz" sözlerini hatırlatan özel halk otobüsçüleri, şu açıklamayı yaptı:  "Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile protokol yapmamıza karşın BURULAŞ'a ait otobüsler bunu ihlal ederek bizim bulunduğumuz güzergahlarda faaliyet göstermeye devam ediyor. Aykırı davranış sebebiyle uğradığımız zararlar talep etmemize karşın bize hala ödenmedi. BURULAŞ'ın haksız olarak her bir üyemizden yaptığı 20 bin liralık kesintinin mahkeme kararıyla hukuka aykırı olduğu tespit edildi ancak bu rakam da bize ödenmedi. Elektronik bilet sistemi de BURULAŞ tarafından yetkisiz bir şekilde işletiliyor."

UĞRADIĞIMIZ HAKSIZLIKLAR...

"Araç uygunluk bedeli adı altında tahsil edilen ücret de mahkeme kararına rağmen tarafımıza iade edilmedi. Elektronik kart sisteminin güvenliğinin bağımsız denetçiler ile incelenmesi talebimiz de yerine getirilmedi. BURULAŞ Genel Müdürü'nün de yapmış olduğu açıklama ve tespitleri ile bugüne kadar uğradığımız haksızlıklar birlikte değerlendirildiğinde elektronik bilet sistemi altında toplu taşıma hizmetine devam edemeyeceğimiz gün ışığı gibi ortadadır"

BUKART GEÇERLİ OLMAYACAK

"Güvenli, denetlenebilir yeni nesil elektronik kart sistemi oluşturuluncaya, tarafımıza ödenmeyen bedeller, tarafımıza koşulsuz olarak ödeninceye, protokole aykırılığın giderilmesi ve aykırılık sebepleri ile uğradığımız zararlar da hesaplanarak tarafımıza ödeninceye kadar özel halk otobüslerinde elektronik biletler BUKART geçerli olmayacaktır. Tüm binişler "Nakit ücret ödeme sistemi" ile gerçekleştirilecektir."

Söz konusu açıklama metninin bastırılarak otobüslere asılacağı belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.