Hava Durumu

Bursa'da PKK operasyonu!

Adana, İstanbul, Diyarbakır, Adıyaman, Bursa ve Batman'da düzenlenen terör operasyonunda 32 kişi gözaltına alındı. 4'ü üniversite öğrencisi, 10 kişi hakkında tutuklama kararı verildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2017 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2017 10:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da PKK operasyonu!

Bölücü terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda bombalı eğitim alan sözde Mersin, Hatay ve Osmaniye illerinden sorumlusu olan ve bombalı terör eylemi yapmak için Adana'ya geldiği ileri sürülen Savaş D., Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekiplerinin MİT ile yaptığı ortak operasyon sonucu yakalandı.

İstanbul'da düdüklü tencere içerisine hazırlanan bombada ve Diyarbakır'da 25 kiloluk 4 çuvalda ele geçirilen sodyum klorat maddesinde Savaş D.'nin parmak izleri bulundu. Aranması olduğu belirlenen Savaş D. ifadesinin ardından tutuklandı.

Sorguda elde edilen bilgiler doğrultusunda, PKK/KCK'ya yönelik Adana, İstanbul, Diyarbakır, Adıyaman, Bursa ve Batman'da düzenlenen operasyonda 32 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 13'ü kadın 32 kişinin üniversitelerde karışıklık çıkaracağı, düzenleyecekleri korsan gösterilerle eylem yapacakları belirlendi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Yakalanan üniversitesi öğrencilerinden Sibel U.'nun (23) Diyarbakır'da özel bir hastanede hemşirelik yaptığı, Zubeyde K.'nin (24) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olduğu, Nadiye A.'nın (22) Anadolu Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi olduğu ortaya çıktı. Dicle A.'nın (25) ise Dicle Üniversitesi İnşaat Mühendisliği son sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi.

Zanlıların emniyetteki sorgularında terör örgütüne üye olmadıklarını söyledikleri, 'terör örgütü PKK'nın terör örgütü olup olmadığı' sorusuna ise yanıt vermedikleri öğrenildi.

Zanlılardan Dicle A.'nın sosyal medya hesabında arkadaşıyla çektirdiği fotoğrafın arkasında PKK'lı bir kadının olduğu görüldü. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan aralarında 4 üniversiteli genç kızın da bulunduğu 10 kişi tutuklandı, 22 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.