Hava Durumu

Bursa'da 'RC Model Araç Yarışları' yarın başlıyor

Karacabey Belediyesi tarafından bu yıl 2.'si düzenlenecek olan 'RC Model Araç Yarışları' yarın Bursa'da başlıyor. Türkiye'nin dört bir yanından, yüzlerce model araç tutkunu bir araya getirecek olan yarışma, Öğretmenler Parkı içinde kurulan 10 dönümlük arazi üzerinde gerçekleştirilecek.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2018 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2018 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da 'RC Model Araç Yarışları' yarın başlıyor

Karacabey Belediyesi tarafından düzenlenen ve 3 gün sürecek olan '2. Karacabey RC Araç Yarışları' yarın başlıyor.

Etkinlik için 10 dönümlük bir arazi üzerine kurulan alanda asfalt araçlarından, off-road araçlarına, model uçaklardan, crewler ve drift araçlarına kadar çeşitli kategorilerde gösteriler yapılacak.8 Temmuz Pazar gününe kadar sürecek olan yarışma Yeni Köy Çıkışı Öğretmenler Parkı'nda gerçekleştirilecek. Hobi tutkunlarının keyifli saatler geçireceği etkinlikte, model uçaklardan helikoptere, 4x4 arazi araçlarından drift arabalarına kadar çok sayıda araç birbirleriyle mücadele edecek.7'den 70'e herkese hitap eden etkinlikte, özellikle helikopter ve akrobasi uçaklarının nefes kesen gösterileri veon-road ve off-road yarışları izleyicilerin adeta nefeslerini kesecek.

AİLELER İÇİN ÇADIRDA KONAKLAMA İMKÂNI

Türkiye'nin dört bir yanından '2. Karacabey RC Araç Yarışları'na gelecek olan yüzlerce model araç tutkunu yarın ilçede buluşacak. Pistte yapılacak gösterilerde, araçlar seyircilere unutulmaz anlar yaşatacak.Bol aksiyon dolu dakikaların yaşanacağı etkinlikte, elektrikle çalışan kumandalı araçlar birbirleri ile yarışacak. Değişik büyüklükteki uçakların da yer alacağı yarışmada, helikopter gösterileri ve vatandaşlarla test sürüşleri de olacak.Ayrıca yarışma kapsamında model araç tutkunları aileleriyle birlikte çadır kurarak, 3 gün boyunca gönüllerince eğlenebilecek.

10 DÖNÜMLÜK ARAZİDE GERÇEKLEŞECEK

Yarışma ile ilgili açıklamalarda bulunan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, belediye olarak ilkleri hayata geçirmeye devam ettiklerini söyledi.Özkan, faaliyete geçirmek için çalışmalara başladıkları Öğretmenler Parkı'nda 10 dönümlük arazi üzerinde yıl boyunca çeşitli buluşma ve yarışmalara ev sahipliği yapacak bir ortam hazırladıklarını ifade ederek, "Gerçekten nefes kesen gösterilerin olacağı yarışma, 7'den 70'e tüm vatandaşlarımızı ve bölge halkımızı yakından ilgilendiriyor. Vatandaşlarımızın çok keyif alacağına inanıyorum. Herkesi etkinliğimize davet ediyorum" dedi.

TEKNE YARIŞLARI DA OLACAK​​​​​​​

Park tamamen faaliyete geçtiğinde, gölette su üstü model araçlar için de bir alan oluşturulacağına dikkat çeken Özkan, şöyle devam etti: "Bu şekilde tekne ve yat yarışlarını da etkinliğimize dahil edeceğiz. Yani gölette su yarışları yapılabilecek. Kamp alanımızda duştan tuvalete, yürüyüş yolundan ışıklandırmaya kadar her şey mevcut. Ülkemizde bu kadar kapsamlı bir alan yok. Bu nedenle yarış alanı için Türkiye'de ilk diyebiliriz. Karacabey Belediyesi olarak, bir ilke imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca bundan sonra yıl boyunca hobi tutkunları istedikleri zaman bu alanı ücretsiz olarak kullanabilecek. Bu şekilde bölgemiz hareketlilik kazanacak."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.