Hava Durumu

Bursa'da robotların gövde gösterisi

23 Mayıs'ta Bursa Teknik Üniversitesi'nde başlayan robot yarışmaları dün son buldu.87 projenin yarıştığı etkinlikte katılımcılar yaptıkları robotlarla hünerlerini sergilediler.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2017 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2017 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da robotların gövde gösterisi

Bursa Teknik Üniversitesi Robot Yarışmaları (roBTÜ'17) 23 Mayıs'ta başladı ve dün sona erdi. İlk kez düzenlenmesine karşın yarışmaya Bursa'nın yanı sıra, Türkiye'nin çeşitli illerinden meslek ve teknik Anadolu liseleri ile üniversitelerinden 87 proje katıldı.

Etkinlik hakkındaki izlenimlerini paylaşan yazarımız H.Gül Kolaylı "Hem ilginç, hem de eğlenceliydi... Mini Sumo kategorisinde bir daire içindeki mini pistte iki tekerleği olan robotlar itişip kakışıyorlar... Kim daire pistin dışına düşerse yeniliyor... Çizgi İzleyen Robot yarışmasında ise iki küçük araç robot yarışıyor" ifadelerini kullandı.

 

2023 VİZYONUNA UYGUN PROJELER

Yazında Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse'nin açıklamalarına yer veren Kolaylı Köse'nin "2023 ve 2050 vizyonuna uygun projeler üretmeliyiz. BTÜ'nün bu yarışması da bir başlangıçtır. Bu yarışmada projeleri hazırlayan kardeşlerimizin 'Ben de ülkeme bir icatla nasıl katkı sunarım' demeleri önemlidir. Gelecekte daha güçlü teknolojiler üreteceğiz. İnşallah dünyaya teknolojiyi satan ülke olacağız" diye konuştuğunu aktardı.

H.GÜL KOLAYLI'NIN YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.