Hava Durumu

Bursa'da sağlık çalışanları ayaklandı: 'Artık sabır kalmadı'

Hasta, muayene, ameliyat ile tetkik ve tedavilerde sürekli artış yaşanırken, döner sermayelerin düştüğünü belirten Türk Sağlık Sen Bursa Şube Başkanı Sabit Karabayır, "Çalışanların artık sabrı kalmamıştır. İstenen de lütuf değil, sadece çalışanın hakkıdır.  Bu hak teslim edilmelidir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2019 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2019 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da sağlık çalışanları ayaklandı: 'Artık sabır kalmadı'

Bursa'da Türk Sağlık Sen üyesi sağlık çalışanları, döner sermayelerinde yaşanan düşüşle ilgili basın açıklaması yaptı.  Hasta, muayene, ameliyat ile tetkik ve tedavilerde sürekli artış yaşanırken, çalışanın çalışanların aldığı döner sermayelerin sürekli düştüğünü belirten Türk Sağlık Sen Bursa Şube Başkanı Sabit Karabayır, "Çalışan kazanacak mantığı ile reklamı yapılan döner sermayelerin, artık çalışanlarla hiçbir ilgilisi kalmamıştır. Nerede bir açık veya eksik varsa bunu çalışanın döner sermayesi ile kapatılmaya çalışıldığı rahatsız edici bir durum yaşanmaktadır.  Sorun adeta bir yara halini almıştır. Performansa dayalı döner sermaye sisteminin acilen yeniden düzenlenmesi gerektiğini defalarca dile getirdik. Bakanlıktan sistemin köklü bir şekilde değiştirilmesini istedik. Çalışanların sistemin merkezine alınmasını talep ettik. Sağlık Bakanlığı yetkilileri de yaptığımız görüşmelerde bu konuda yönetmelik çalışması yaptıklarını ifade etmişlerdi. Fakat aradan aylar geçmesine rağmen hala bu konuda somut bir adım atılmamıştır" dedi.

HAK TESLİM EDİLMELİ

"Çalışanların artık sabrı kalmamıştır. Çünkü her hastaneden döner sermaye ek ödemeleri ile ilgili olarak çalışanların feryadı yükselmektedir" diyen Karabayır, "Performansa dayalı döner sermaye ek ödemeleri neredeyse sıfırlanmıştır. Çalışanlar sabit ek ödemeye mahkum edilmişlerdir. Ekonomisini döner sermayesini de hesaba katarak yapan sağlık çalışanları mağdur olmuşlardır.10 yıl önceki ücretlerin bile mumla arandığı bir sistem artık çökmüştür.  Acil çözüm gereklidir. Döner sermayede kaybolup giden çalışanın emeği, alın teridir. İstenen de lütuf veya ekstra değil, sadece çalışanın hakkıdır.  Bu hak teslim edilmelidir" ifadelerini kullandı.

TEK SORUN BU DEĞİL

Hastanelerdeki sorunun sadece döner sermaye olmadığını belirten Karabayır, "Hastanelerde yemekler çok kalitesiz, çalışanlar genelde hastanede yemek yemiyorlar. Bu sorun çözülmeli. Taşıma sistemiyle değil her hastane kendi yemeğini kendi yapmalı. Yerinde üretim yapılmalıdır" diye konuştu.

               

                                                                             

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.