Hava Durumu

Bursa'da sağlık çalışanları meydanlara indi: 'Yanlışta ısrar ediliyor'

Türk Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkanı Sabit Karabayır, kanayan yara haline gelen döner sermaye sorunuyla ilgili, "Hiçbir ücret döner sermaye kadar dibe vurmadı, tabanı görmedi. Yanlışta ısrar edilmeye devam ediliyor. Bir kez daha taleplerimizi yüksek perdeden aktarıyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2019 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2019 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da sağlık çalışanları meydanlara indi: 'Yanlışta ısrar ediliyor'

Türk Sağlık-Sen Bursa Şubesi, 'Döner sermayene, emeğine ve ekmeğine sahip çık' konulu bir basın açıklaması yaptı. Ülkemizde son 10 yılda döner sermayeler kadar eriyen hiçbir ücretin olmadığını belirten Şube Başkanı Sabit Karabayır, "Aşırı iş yükü bulunan ve çalışanların fedakarca hizmet yürüttüğü sağlık kurumlarımızda ne yazık ki iş döner sermayeye gelince önümüze kocaman bir sıfır rakamı konmaktadır. Bugün döner sermayelerden memnun olan bir tane bile sağlık çalışanı kalmamıştır. Herkes muzdarip ve şikayetçidir. Sağlık yöneticileri de çalışanların bu memnuniyetsizliğinden ve döner sermayelerin halinden haberdardır. Ama vurdumduymazlık devam etmektedir" dedi.

DEFALARCA ANLATTIK

Karabayır, çalışanların 5 yıl önceki döner sermaye rakamlarını mumla aradıklarını ifade ederek, "Türk Sağlık-Sen olarak bu vurdumduymazlığa son verilmesi için geçtiğimiz aylarda çalışanların döner sermaye taleplerini içeren binlerce dilekçeyi Sağlık Bakanlığı ve YÖK'e teslim etmiştik. Her iki kurumun yöneticilerine de bu durumu defalarca anlattık" diye konuştu.

SÖZ VERİLDİ AMA...

Yaklaşık 1 yıl önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yönetmelik değişikliği konusunda çalışmalara başladıklarını söylediğini hatırlatan Karabayır, "Aradan geçen sürede ne yazık ki hala bir somut bir adım atılmamıştır" dedi.

BİR KEZ DAHA SÖYLÜYORUZ

"180 kere de olsa tekrar etmek güzeldir" diyen Karabayır, "Biz döner sermayelerle ilgili sorunlara değil 180, bin 800 kez dikkat çektik. Fakat yanlışta ısrar edilmeye devam ediliyor. Bir kez daha taleplerimizi yüksek perdeden aktarıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.