Hava Durumu

Bursa'da sahnelenen "Gülbahar" binlerce kadında umut oldu

Pembe İzler Derneği'nin meme kanserine dikkat çekmek amacıyla sahneye taşıdığı "Gülbahar" oyununun galası Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapıldı. Durmazlar Holding ve Elemeği Project Solutions sponsorluğunda sahneye taşınan oyun izleyicilerden tam not aldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2017 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2017 10:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da sahnelenen "Gülbahar" binlerce kadında umut oldu

Pembe İzler Derneği, ekim ayı meme kanseri farkındalık etkinliklerine unutulmaz bir tiyatro oyunu ile damga vurdu. Pembe İzler Derneği üyesi Ayşe Alagöz'ün kaleme aldığı Gülbahar adlı tiyatro oyununun Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapılan galasına çok sayıda sanatsever katıldı. İzleyicilerden tam not alan Gülbahar oyunu, bir yandan meme kanserine dikkat çekerken diğer yandan da ülke olarak sahip olduğumuz kültürel farklılık ve zenginliği gözler önüne seriyor. Durmazlar Holding ve Elemeği Project Solutions sponsorluğunda izleyici ile buluşturulan oyunun geliri, Pembe İzler Derneği'ne aktarılıyor.

'MEME KANSERİNE DİKKAT ÇEKİYOR'

Pembe İzler Derneği üyesi Ayşe Alagöz kaleme aldığı oyunla ilgili olarak, "Gülbahar oyunu, bir yandan ülkemizin sahip olduğu kültürel çeşitlilik, bu zenginlikten kaynaklanan hoşgörü ortamını aktarırken, diğer yandan da giderek daha fazla kadın için bir sağlık sorunu haline gelen meme kanserine dikkat çekiyor" diye konuştu.

'NE KADAR ANLATIRSAK O KADAR İYİ'

Pembe İzler Derneği Başkanı Arzu Karataş da, dernek olarak böyle bir projeye bilgi ve deneyim desteği sağlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek "Erken tanı ve düzenli kontrolün önemini ne kadar anlatabilirsek o kadar iyi. Bu oyun da bize sahip olduğumuz umudu, sevgiyi ve zenginliği göstererek destek oluyor"  dedi.

GÖSTERİLER ARALIKSIZ SÜRECEK

Berrin Kulya Balkanlar'ın yönetmenlik yaptığı ve Dante Tiyatro Grubu oyuncularının rol aldığı Gülbahar oyunu 8 Kasım'a kadar Nilüfer Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde perde açacak. Bursa'nın ardından 16 Kasım'da İstanbul'da Yaşar Kemal Kültür Merkezinde sahnelenecek olan Gülbahar, hayata pembe izler katmaya devam edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.