Hava Durumu

Bursa'da 'sanayi sitesi' isyanı: Tarım ve hayvancılık altüst olacak

Bursa'nın Kestel ilçesine kurulması planlanan Hurdacılar Sanayi Sitesi, yöre halkını ayağa kaldırdı. Söz konusu projenin bölgedeki tarım ve hayvancılık üretimini altüst edeceğini belirten Seymen Mahallesi Muhtarı Nazım Tüsüs, "Ülkemizin gelişimine karşı değiliz ancak Hurdacılar Sanayi Sitesi projesi  bölgemiz için uygun değil" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2019 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2019 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da 'sanayi sitesi' isyanı: Tarım ve hayvancılık altüst olacak

Bursa'nın Kestel ilçesine bağlı Seymen ve Erdoğan mahallesi bölgesine yapılması planlanan Hurdacılar Sanayi Sitesi, organik ve yarı organik tarım projeleriyle ilgili çalışmaların sürdüğü yöredeki halkı ayağa kaldırdı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Seymen Mahallesi Muhtarı Nazım Tüsüs, "Bölgede ülkenin en kaliteli ve verimli enginar yetiştiriciliği yapılıyor. Biz ülkemizin gelişimine ve düzenli projelerine karşı değiliz lakin yapılmak istenen projenin  kurulacağı yer uygun değil. Bölgenin tarım ve hayvancılık üretimi alt üst edecek Hurdacılar Sanayi Sitesi'nin kurulmasını kesinlikle kabul etmiyoruz. Bahse konu proje Yenişehir ovasına 26 bin dönümlük kapalı sulama sistemi bulunan bölgeye akacak. DSİ ve ziraat odalarının olumsuz raporuna rağmen proje hayata geçirilmeye çalışılıyor" dedi.

KORUMAK GÖREVİMİZ

 "Toprak, yapay olarak üretilmesi mümkün olmayan kaynakların başında gelir" diyen Tüsüs, "Toprak, ağaç, ekmek, su milli servettir, korumak gerekir. Gelecek nesillere bırakmak hepimizin görevidir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan Mahallesi Muhtarı Mustafa İmren de söz konusu projeye şiddetle karşı olduklarını vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.