Hava Durumu

Bursa'da sarılı, mavili, kırmızılı tablo! İşte ilçe ilçe tüm sonuçlar...

Bursa'da yerel seçimler kıran kırana bir yarışa sahne oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde, Mustafa Bozbey'le yarışan Alinur Aktaş, yüzde 49.56 oy oranı ile tekrar başkanlığa seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2019 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2019 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da sarılı, mavili, kırmızılı tablo! İşte ilçe ilçe tüm sonuçlar...

Bursa, dün büyükşehir belediye başkanı, ilçe belediye başkanı, meclis üyelikleri ve muhtar seçimi için sandıklara koştu. Sandıkların tamamı açıldı. CHP'de olan Nilüfer ve Mudanya ilçelerine bu seçimde Gemlik de eklendi. Yenişehir'de Cumhur İttifakı kapsamında MHP'den aday olan Davut Aydın Belediye Başkanı oldu.

İşte, kesin olmayan sonuçlara göre Bursa ve ilçelerde son durum:

BÜYÜKŞEHİR

Bursa, Büyükşehir'de dördüncü kez AK Parti adayını destekledi. Mustafa Bozbey'le yarışan Cumhur İttifakı adayı Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 17 aylık Belediye Başkanlığı sürecini iyi değerlendirerek, Bursalıların tekrar onayını aldı.

Alinur Aktaş: % 49.56

Mustafa Bozbey: % 46.91

OSMANGAZİ

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ustalık dönemine başladı. Osmangazi'de 3. dönemde de Belediye Başkan adayı olan ve CHP'li Erkan Aydın'la yarışan Mustafa Dündar, yeniden belediye başkanı seçildi.

Mustafa Dündar: %50.53

Erkan Aydın: %45.54

NİLÜFER

Mustafa Bozbey'in Büyükşehir Belediye başkan adayı olduktan sonra Nilüfer Belediye başkan adayı olan Turgay Erdem, ezici bir çoğunlukla Belediye Başkanı oldu.

Turgay Erdem: % 62.02

Necati Şahin: % 35.16

YILDIRIM

Yıldırım halkı bir kez daha tercihini AK Parti adayından yana kullandı. Yıldırım'da Cumhur İttifakı adayı olarak seçime giren Oktay Yılmaz,  yüzde 50'nin üzerinde oy alarak Yıldırım Belediye Başkanı oldu.

Oktay Yılmaz: % 56.30

Özgür Erdursun: % 38.25

MUDANYA

Mudanya'da seçmen, Hayri Türkyılmaz'dan memnuniyetini verdiği oylarla ortaya koydu. Türkyılmaz, Mudanya'da 40 yıl sonra üst üste başkan seçilen ilk belediye başkanı oldu.

Hayri Türkyılmaz: % 53.45

Ahmet Murat Ünal: % 41.87

GEMLİK

Gemlik'te seçmen tercihini Millet İttifakı Belediye başkan adayı Mehmet Uğur Sertaslan'dan yana kullandı. CHP, Mehmet Uğur Sertaslan ile bir dönem sonra tekrar Gemlik Belediyesi'ni kazandı.

Mehmet Uğur Sertaslan: % 47.25

Berkay Bulut: % 42.30 

HARMANCIK

Harmancık tekrar 'AK Parti' dedi. Cumhur İttifakı AK Parti Belediye başkan adayı Yılmaz Ateş, açık ara farkla Millet İttifakı Belediye başkan adayı, Ahmet Tufan'ı geride bıraktı.

Yılmaz Ataş: % 55.75

Ahmet Tufan: % 41.84

İZNİK

İznik'te sandıklar açılır açılmaz Cumhur İttifakı Belediye başkan adayı Kağan Mehmet Usta önde götürdü. İznik'in yeni Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta oldu.

Kağan Mehmet Usta: % 50.78

Kenan Karakaş: % 45.87

İNEGÖL

Alinur Aktaş'ın Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ardından İnegöl Belediye Başkanlığı görevine seçilen Alper Taban, İnegöl'de ezici bir çoğunlukla Millet İttifakı İYİ Parti adayı Hakan Özdemir'i geride bıraktı.

Alper Taban: % 63.57

Hakan Özdemir: % 22.64

KARACABEY

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, güven tazeledi. Millet İttifakı İYİ Parti Belediye başkan adayı Ayhan Tayfur'la kıran kırana geçen yarışın ardından, Ali Özkan tekrar Belediye Başkanı olmaya hak kazandı.

Ali Özkan: % 40.23

Ayhan Tayfur:  % 35.78

KELES

Keles'te Cumhur İttifakı AK Parti Belediye başkan adayı Mehmet Keskin açık ara farkla kazandı. Mehmet Keskin, görevi Mehmet Teke'den devralacak.

Mehmet Keskin:  % 59.97

Alı Işık: % 34.50

ORHANGAZİ

Orhangazi'de halk tekrar Cumhur İttifakı'nın AK Parti adayı ile "yola devam" dedi. Bekir Aydın, Millet İttifakı İYİ Parti başkan adayı İsmail Yılmaz'ı geride bırakarak seçimin galibi oldu.

Bekir Aydın: % 39.67

İsmail Yılmaz: % 25.60

ORHANELİ

Orhaneli'nde Cumhur İttifakı adayı Ali Aykurt, seçimin galibi oldu.

Ali Aykurt: %  52.82

İsmail Asa: %  42.99

KESTEL

Kestel'de Cumhur İttifakı'nın adayı Önder Tanır, Millet İttifakı CHP adayı Yıldıray Atlı'yı geride yaklaşık olarak 14 puan geride bıraktı.

Önder Tanır:  % 54.20

Yıldıray Atlı: % 38.93

GÜRSU

Gürsu'da Belediye Başkanı Mustafa Işık, vatandaştan tekrar onay almayı başardı. En yakın rakibi Millet İttifakı CHP Belediye başkan adayı Funda Türkcoş Pekiner'e iki katı fark atan Mustafa Işık, Gürsu'da yeniden Belediye Başkanı seçildi.

Mustafa Işık: % 62.06

Funda Türkcoş Pekiner: % 32.89

BÜYÜKORHAN

Büyükorhan'da Belediye Başkanlığı seçimlerinin galibi yine değişmedi. Cumhur İttifakı adayı Ahmet Korkmaz ezici bir çoğunlukla Belediye Başkanı olmaya hak kazandı.

Ahmet Korkmaz: % 63.63

Kamil Mehmet Acar: % 32.17

YENİŞEHİR

Bursa'da parti değiştiren bir diğer ilçe de Yenişehir oldu. Cumhur İttifakı MHP Belediye başkan adayı Davut Aydın, seçimin galibi oldu.

Davut Aydın: % 47.97

Ercan Özel: % 40.16

MUSTAFAKEMALPAŞA

Seçimin en fazla çekişmeli geçen ilçesi Mustafakemalpaşa oldu. Seçimin kazananı Cumhur İttifakı adayı Mehmet Kanar oldu.

Mehmet Kanar: % 48.36

Şükrü Erdem: % 47.48

***********

Aktaş, seçimin ardından kameralar karşısına geçerek açıklama yapmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.